Лунна Диета за юни

Лунна Диета за юни

Юни е първият летен месец. Ако през пролетта не сме поставили началото на детокс режим след дългите есен и зима, то лятото е чудесно време да направим тази промяна. Може би няма човек, който да не иска да се храни по-здравословно. Някои хора се оправдават с това, че е сложно. Всъщност не е. Това, което трябва да направим, е да заменим колбасите, тестените изделия, сладкишите, алкохола и безалкохолните напитки с по-здравословни източници.

Ако търсите мотивация да започнете, то поставете началото с лунната диета, съветват от az-jenata.bg. Всеки месец за нея се имат предвид фазите на Луната. От настъпването на съответната фаза в продължение на 24 часа се консумират само плодови и зеленчукови фрешове, билкови чайове и достатъчно количество вода.

В следващите дни се захранваме, включвайки в менюто си леки домашни бульони, кисело мляко, варен картоф, леки меса. До следващата фаза на Луната от лунната диета бихме могли да започнем да изключваме постепенно някои от вредните храни и напитки, които иначе консумираме.

 

Така, без излишен стрес, можем да започнем да се храним по-здравословно, да имаме повече енергия. Лунната диета ни помага да се разделим с известно количество излишни течности.

Възможно е при някои хора да се появи главоболие. То може да е в резултат на детоксикацията или от дехидратация, затова е важно да сте добре хидратирани.

Лунната диета не е подходяща за всеки, затова ако имате заболявания е редно предварително да се допитате до лекар. Режимът не се препоръчва и за кърмещи и бременни жени.

 

Запишете си фазите на Луната за лунната диета за юни:

 

  • 6.06.2024г. – 15:02 часа – новолуние;
  • 14.06.2024г. – 08:53 часа – първа четвърт;
  • 22.06.2024г. – 04:32 часа – пълнолуние;
  • 29.06.2024г. – 00:05 часа – последна четвърт.
ключови думи:
лунна диета

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни