Лук, чай и моркови: помощници в отслабването

Според американски учени
Лук, чай и моркови: помощници в отслабването

Американски учени ни дават нова надежда. Според тях, нездравословният ефект от някои храни може да бъде неутрализиран с помощта на други, между които моркови, лук и зелен чай.

В експеримента, публикуван в "Journal of Nutrition", учените тествали силата на въпросните продукти като ги комбинирали с подчертана селекция от вредни ястия.

Откритията показват, че консумацията на зелен чай, лук, лилави моркови и семена от чиа възпрепятстват нежеланото размножаване на мастните клетки. Освен това, участниците в проекта отслабнали видимо, въпреки че хранителният им режим не бил особено здравословен.

По-важното е, че изброените храни защитават организма от неприятни и необратими промени в метаболизма, които могат да доведат до редица заболявания като диабет и сърдечносъдови проблеми.

Е, всъщност "участниците" били плъхове, но те също имат мастни клетки, нали? Освен това са лакоми..., като нас.

Но преди да ви оставим да зареждате хладилника си с моркови и лук, нека ви съобщим още една новина от света на мазнините.

Учени идентифицирали ген, наречен KLF14, който, според тях, контролира други гени в мастната тъкан. Неговата роля в метаболичните процеси ще се окаже много важна за предотвратяване на редица заболявания, смятат експерти. Надяваме се да се окажат прави. 

А междувременно ще си направим чаша ароматен чай :) За всеки случай.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май