Лесен план за разумно хранене

И балансирано, разбира се
Лесен план за разумно хранене

Супер! Вече стартирахте своята фитнес програма и имате пълното право да се гордеете със себе си. Предполагаме, че сте избрали забавна физическа сесия, която комбинира разнообразни движения.

Не сте забравили, че едновременно с това трябва да обърнете специално внимание и на хранителните си навици, нали? Все пак те са съществена част от намеренията ви да влезете в добра форма.

За това бързаме да ви предложим серия от няколко съвета за разумно хранене, които е добре да спазвате през новата година.

Три е повече от едно

Да си дойдем на думата: голямата вечеря (без закуска и обяд) не е приблизително равна на няколко малки хранения през деня.

Всъщност когато човек хапва редовно, има повече енергия да се справя с предизвикателствата на ежедневното фиаско.

Точно по тази причина се зареждайте с "хранително гориво" през 3-4 часа, дори ако това налага да навивате алармата на часовника, за да си го припомняте.

Нека закуската ви е добре балансирана и лека: един плод или 50 грама ниско маслено сирене са чудесен избор за сутринта. Изяжте вкусна салата на обяд, а в късния следобед пийнете чаша (може би зелен?) чай, в комбинация със сурови ядки по избор (защо не бадеми?). Освен това никога не си позволявайте да прекалявате с яденето на вечеря.

Какво ще кажете за още един готин трик? Сипвайте храната в по-малки чинии – така съдържанието в тях винаги ще ви се струва достатъчно и ще се засищате по-бързо. Точно по план, а? 

ключови думи:
план редовно хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май