Кофти режими: диета със зелева супа

Да, бе, да...
Кофти режими: диета със зелева супа

Има много смахнати диети по широкия свят, да знаете :) И тази безспорно е една от тях. Когато нашумя преди известно време, режимът си спечели безкрайно много почитатели, защото обещаваше БЪРЗО и ЯРОСТНО сваляне на килограми само, забележете!, за седем дни. Твърде скоро обаче хората, които повярваха на това чудо на чудесата, бяха безкрайно разочаровани.

В какво се състои въпросната хранителна програма?

Най-общо, по време на нея, в продължение на седмица, диетуващият консумира като луд супа от зеле – сутрин, обед, вечер... колкото му душа иска. В допустимото меню влизат още: плодовете, зеленчуците, някои млечни продукти и скромна (ама наистина скромна) доза месо.

В крайна сметка, дневният прием на калории не трябва да надвишава повече от 800-1000, което, както се досещате, е твърде малко.

Но калорийната рестрикция не е единственият проблем на диетата. Другият е липсата на каквото и да е било разнообразие в менюто, с което лишава човек от възможността да си набавя важни за организма му нутриенти. Зелето е чудесно и много го обичаме, но само с него... не става.

Скучна, нездравословна и изтощаваща. Така с три думи можем да опишем въпросния режим. Той нито е магически, нито ще ви помогне да се сдобиете с мечтаната фигура. Безспорно ще ви помогне на свалите килограми, но резултатът едва ли ще е траен... 

Така че съветът ни е да си потърсите наистина добър хранителен режим, пък било той и невълшебен. 

Нещо повече, ако ви се прииска да "нахраните" тази или някоя друга кофти диета, винаги може да го направите като коментар под статията ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април