Кари Брадшоу слабее с яйца, ето студената й диета

Кари Брадшоу слабее с яйца, ето студената й диета

ктрисата Сара Джесика Паркър се завърна на малкия екран и отново демонстрира перфектна форма, въпреки че от първия епизод на "Сексът и градът" са изминали повече от две десетилетия. Сара е майка на три деца, а през март ще навърши 57 години. Въпреки това в продължението на култовата поредица "Просто ей така – нова глава от "Сексът и градът" Карди Брадшоу, както я познават феновете на сериала, продължава да впечатлява с отличната си фигура. Неведнъж Сара е признавала, че похапва в големи порции от любимите си неща. Като всяка звезда Брадшоу също има строг режим, но го спазва само преди важно събитие на червения килим. Когато трябва бързо да влезе във форма, модната икона се доверява на така наречената Студена диета.

Този режим представлява балансиран прием на храни, богати на протеини, както и на много плодове и зеленчуци. Блондинката обяснява, че за закуска приема само чаша студен чай, а на обяд си позволява яйца. Вечер пък в менюто й винаги присъстват риба или пилешко месо. "Студената диета е божи дар за съвременната жена. При нея се приемат храни, с които се изгарят по-лесно мазнините", разкрива още актрисата. През останалото време обаче Кари не се лишава от любимите си храни, към които задължително се включва и десерт. Именно това прави нейния хранителен подбор подходящ за всяка жена, която иска лесно и без много усилия да влезе във форма. Въпреки че сексапилната звезда често е признавала, че за фигурата й влияе и добрият метаболизъм, диетите, на които тя се подлага, в действителност имат ефект.

Със своите 160 сантиметра височина актрисата е далеч от визията на модел, но това не пречи да е в отлична форма. В един от най-предпочитаните от нея режими задължително присъстват два портокала, чаша чай или кафе. Личните диетолози на Сара са разработили тази диета, чрез която звездата поддържа фигурата си. Те препоръчват да се прави два пъти в годината, не повече от две седмици. Друг често спазван от блондинката хранителен режим е така наречената диета на южния плаж, чиято същност е проста: "лошите" мазнини и въглехидрати се заменят с "добри". Спазвайки тази максима, Паркър преминава през три фази. По време на първия етап се консумират само яйца, нискомаслени сирена, бобови растения, зеленчуци, ядки и бяло месо. Напълно забранени храни по време на този период са ориз, хляб, картофи, плодове, захар и тестени изделия. Фаза две позволява постепенното въвеждане на нови продукти като пълнозърнести храни и плодове. Идеята е да се увеличи приемът на въглехидрати, докато продължавате да губите от теглото си. Ако по време на втория етап започнете да качвате тегло, трябва да се върнете към фаза 1 за кратък период от време и бавно да преминете отново към фаза 2. За третия етап си направете удобен хранителен режим, който лесно може да следвате. Хубавото при тази диета е липсата на ограничения в грамажа или дневните хранения. Всичко е оставено във ваши ръце. Според килограмите, които искате да свалите, и храните, които се приемат добре от организма ви.

Като при всички останали диети и тези на Сара увеличават ефекта си, когато се движите и извършвате каквото и да е физическо натоварване. Преди време тя била запален фен на йогата, но след това се прехвърлила на джогинга и тренировките с тежести. Опитва се да тренира редовно, като това включва и дълги разходки из Ню Йорк, докато се грижи за своите близначки и сина си. За фитнес обаче и дума не може да става. Звездата никак не обича да се поти в затворени помещения и затова предпочита сутрешния крос в парка. Освен това, когато й остава време, Кари освобождава домашната помощница, запретва ръкави и почиства дома си до основи. Според нея енергията, която изразходва, вършейки всички домакински задължения, се равнява на поне час джогинг, ако не и повече.

Примерно меню

Първи ден: 

Закуска: Чаша студен чай (без захар)

Обяд: 2 портокала, 2 твърдо сварени яйца, 40 грама бадеми, един домат, чаша кафе.

Вечеря: 1 кюфте от пилешко месо, един домат, 6 парчета краставица, зелета салата без олио, един грейпфрут. 

Втори ден: 

Закуска: Чаша кафе (без захар). Обяд: едно яйце, този път може да е рохко, 1 грейпфрут, 1 чаша черно кафе.

Вечеря: 150 грама говеждо месо, зелена салата, чай без захар. 

Трети ден: 

Закуска: Чаша вода Обяд: две яйца на очи, един домат, 150 грама варено зеле.

Вечеря: 150 грама варено филе от риба, 1 краставичка.

Четвърти ден: 

Закуска: Чаша нискомаслено кисело мляко

Обяд: грейпфрут и салата от зеле

Вечеря: 1 твърдо сварено яйце, 140 грама извара с червен пипер, 100 грама настъргани моркови. 

Пети ден: 

Закуска: Фреш от прясно изстискан портокал

Обяд: Белтъците на 2 варени яйца, няколко листа маруля.

Вечеря: 200 грама варено пилешко месо, зелена салата. 

Шести ден:

Закуска: Чаша зеленчуков бульон

Обяд: 200 грама плодова салата от ябълки, грейпфрут и орехи.

Вечеря: 150-200 грама варена риба, 60 г задушени гъби, чай или кафе. 

Седми ден: 

Закуска: Чаша айран

Обяд: 100 грама извара, разбита с едно сурово яйце.

Вечеря: плодова салата.

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април