Камелия Тодорова слабее с ленено семе, вижте как

Камелия Тодорова слабее с ленено семе, вижте как

Камелия Тодорова успява да поддържа фигура от ученичка до сега с ленето семе. Джаз певицата яде само черен хляб, пие билкови чайове и витамини. За закуска предпочита овесени ядки и ленено семе.

"Това е чудодейно решение за сваляне на килограми", хвали се в нета певицата. Камелия прави и пет тибетски упражнения всеки ден, известни като "петимата тибетци".

Отслабващото действие на лененото семе

Лененото семе е зърнено растение, естествен източник на омега-3, антиоксиданти, витамини и минерали. Родината му е Египет, но се използва по целия свят. Можете да го откриете под формата на масло, хапчета, цели или смлени семена.

Щом целта ви е отслабване, най-добре е да приемате ленено семе в смляната му форма. Ако изберете масло, то може да се оксидира и да се получат големи количества ненаситени мазнини. Затова е най-добре да купите семена, които след това да смелите у дома. Лесно е!

Смляно ленено семе за отслабване

Консумацията на смляно ленено семе създава чувство на ситост, като заедно с това регулира телесните функции и доставя необходимите хранителни вещества.

Смляното ленено семе има перфектни качества, подпомагащи отслабването, най-вече благодарение на съставките си, които горят мазнини. Съдържанието на фибри помага за създаване на чувство на ситост, а е и богато на омега-3. С него мазнините се смилат по-лесно и излишните се елиминират.

И все пак: как се консумира?

Салата с ленено семе

Добавете го към салати, ястия или пък го разтворете във вода/ сок и пийте преди закуска. Добре е да знаете също, че лененото семе може да бъде заместител на яйцата в много рецепти: само добавете една супена лъжица ленено семе към три супени лъжици вода – тази смес се равнява на едно яйце. Важно е да запомните, че когато използвате ленено семе вместо яйце, времето за печене трябва да е по-кратко.

 

В следващите редове ще ви дадем няколко идеи как да консумирате смляно ленено семе. Запомнете, че благодарение на засищащите му свойства и високото му хранително съдържание можете да избегнете междинните хапвания и да заложите само на това, от което се нуждаете, без да преяждате. Най-важно е менюто ви да е здравословно, с много фибри, протеини, зеленчуци и плодове… към него просто добавете смляно ленено семе.

Идеи

Добавете го към плодовия сок на закуска. Две супени лъжици са достатъчни.

Когато си нарежете плодове, добавете към тях две супени лъжици ленено семе.

Пригответе си вкусно смути от овесено мляко, ябълка, малко канела и две супени лъжици ленено семе. Това е един чудесен старт на деня, който ще ви зареди с енергия и добро здраве.

Направете си сандвич от пълнозърнест хляб, няколко резенчета авокадо и печена пуйка. Добавете една супена лъжица ленено семе и сандвичът ще стане превъзходен!

Ако смятате да панирате пиле или риба, лененото семе е перфектният избор. Вече знаете, че времето за готвене ще е по-кратко, а резултатите – страхотни. Лененото семе ще добави хранителна стойност и ще се почувствате заситени, без да има нужда да похапвате между храненията.

 

Когато си правите салата, използвайте ленено семе. Към салатата от спанак добавете няколко парчета ананас, пилешко, орехи и малко лимонов сок. Отгоре поръсете с една супена лъжица смляно ленено семе. Среща се и употребата на ленено семе като дресинг, но, както споменахме по-нагоре, то съдържа много повече калории, когато е под формата на масло. Запомнете: за да се насладите оптимално на страхотните ползи от консумацията на ленено семе, най-добре е да го приемате смляно.

А ето и ползите от лененото семе

  • Лененото семе е чудесен източник на диетични фибри.
  • Точно тези разтворими фибри му позволяват да регулира кръвното налягане, да намалява нивата на кръвната захар, да помага при възпаления и да защитава бактериалната флора, така че да усвоявате по-добре хранителните вещества.
  • Лененото семе съдържа омега-3 – основна мастна киселина, изключително важна за здравето. Съдържа и линоленова киселина, с която образуват противовъзпалителни ейкозаноиди, предпазващи от артрит, екземи и астма.
  • Една от най-известните употреби на лененото семе е срещу запек. Ако страдате от запек, приемайте смляно ленено семе с много течности.
  • Изследвания сочат, че лененото семе помага за лекуването на дивертикулит в ранен стадий.
  • То е отлично средство за детоксикация и помага за прочистване на червата.
  • Лененото семе понижава холестерола и защитава от съсирвания, спуквания на кръвоносни съдове и аритмия.
  • Благодарение на съдържанието си на флавоноиди лененото семе помага за лечение на негативните ефекти от менопаузата.
  • Освен всичко дотук, лененото семе е богато и на витамин Б, магнезий и манган, фосфор и тиамин… и всичко това в само няколко калории!

 

Източници: "Ретро", zdraveikrasota.bg
ключови думи:
ленен семе

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април