Какво ще се случис тялото ни, ако хапваме два белтъка дневно за седмица?

Какво ще се случис тялото ни, ако хапваме два белтъка дневно за седмица?

Противно на общоприетото схващане яйчният белтък (всъщност цялото яйце) е много здрав. Особено за хора, които искат да отслабнат. В допълнение към увеличаването на производството на колаген, кожата става по-еластична. 

Яйчният белтък съдържа голямо количество албумин, мощен протеин, който стимулира развитието на мускулите и насърчава чувството за ситост. Освен че е богат на витамини от група В, калий и желязо. Той помага за подобряване на настроението и концентрацията.

Според диетолога Силвия Ланцелотти от Clínica Caixeta "главно състоящ се от вода и протеини, той помага да се удължи ситостта, като е отличен съюзник в процеса на отслабване". В допълнение, яйчният белтък е богат на незаменими аминокиселини и минерали като цинк и манган. Яйчният белтък също така насърчава образуването на невротрансмитери и осигурява усещането за благополучие чрез триптофан, който стимулира серотонина.

Според диетолога най-добрият начин за ядене на яйчен белтък е във варена форма.

"Варете го в продължение на три до пет минути, след като кипне водата", казва тя.

Въпреки това, според Силвия, консумацията на до две яйца на ден е идеална. По този начин тялото ще използва най-добре ползите от тази храна. Важно е също да се отбележи, че яйчният белтък не е подходящ за деца под една година. Това е така, защото се счита за храна с висок потенциал за предизвикване на алергии.

Консумацията на яйчни белтъци ще ви помогне да намалите теглото си и да поддържате еластичността на кожата, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
яйчни белтъци

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април