Как няколко килограма повече в ханша са благотворни?

Жените с крушовидна форма на тялото с по-малък риск от инфаркт
Как няколко килограма повече в ханша са благотворни?

Германски учени от университета в Тюбинген установиха, че жените с обемисти тазове и крушовидна форма на тялото са подложени на по-малък риск от инфаркт, инсулт и диабет, пише в. "Дейли мейл".

Няколкото повечко килца в областта на бедрата и на ханша се оказват благотворни, защото е по-безопасно именно тук да се складират мазнини. Много по-коварни за здравето са натрупаните мазнини в областта на корема. Те се наслагват там много бързо – само два часа след хранене.

Когато дамите трупат килца откъм своята Б-страна, в ханша и бедрата, това е сравнително "по-здравословното" надебеляване. Мазнините се натрупват за дълъг период, без да се насочват право към сърцето и към черния дроб.

Според автора на проучването д-р Норберт Щефан когато мазнините поемат към тези важни органи, се наблюдава високо кръвно налягане, висока кръвна захар и рискове от заболявания на по-късен етап."Когато една жена е с нормално тегло, по-здравословно за нея е да има тяло във форма на круша, отколкото на ябълка", коментира д-р Норберт Щефан. 

източник: dariknews.bg 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март