Източна диета за 10 дни

Източна диета за 10 дни

Източната диета се базира на ограниченият прием на течности и изисква точно спазване на времето за хранене. С нейна помощ можете да се отървете от 1 до 4 килограма в рамките на 10 дни. Преди да я повторите е необходимо да изминат 2 - 3 месеца.

Помнете, че независимо на какъв хранителен режим сте решили да се подложите, не трябва да ограничавате организма си от белтъчини. Необходимото дневно количество за човека е 250 - 300 грама.

Ежедневно меню в продължение на 10 дни (може да замествате с подобни храни):

8:00 ч - черен чай с бучка захар (не пийте зелен чай на гладно, той дразни лигавицата на стомаха);

11:00 ч - 1 твърдо сварено яйце, 5 - 8 сини сливи (сушени или пресни - зависи от сезона);

14:00 ч - 150 - 200 грама варено нетлъсто месо (филе от птици, заешко), 100 - 150 грама гарнитура от пресни зеленчуци (зеле, моркови, цвекло), 1 ябълка или 1 портокал;

17:00 ч - 30 - 50 грама кашкавал (или друго твърдо сирене), 1 портокал или ябълка;

20:00 ч - чаша кисело мляко, кефир или друг подобен киселомлечен продукт.

Ако такова сурово ограничение по отношение на напитките е непосилно за вас, то можете да си позволявате по една глътка след всеки прием на храна.

Съобразете точно в кои дни ще прилагате диетата, ако сте се решили на това, защото трябва да изключите всякакви варианти за тържества и угощения.

Вреда и противопоказания

Преди да прибегнете към подобен хранителен режим, задължително се консултирайте с лекар-диетолог. Не забравяйте, че всяка диета (особено строгите) крие някакъв риск за здравето. Бъдете разумни!

Източник: Framar.bg

ключови думи:
Източна диета

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май