Зарежете фруктозата, за да сте слаби

Без нея метаболизмът се ускорява само след 8 дни
Зарежете фруктозата, за да сте слаби

При промяната на хранителния ни режим и изключването от него на фруктозата това води до значително ускоряване на метаболизма на организма ни само след 8 дни, пише в. "Daily Mail".

Високо-фруктозният царевичен сироп присъства в 75 процента от пакетираните храни и в безалкохолните напитки.

Той е по-евтин от захарта и с 20 процента по-сладък от нея. Поради тази причина съставката е широко използвана в хранителната промишленост.

Но подсладителят действа доста коварно на нашето здраве. Той отключва онези механизми, които превръщат захарите в мазнини и те се натрупват в тялото, вместо да бъдат разградени.

Нашето тяло може да смъкне натрупаните кила, веднага след като бъде извадена фруктозата от менюто ни.

Проф. Жан-Варк Шварц от университета Туро в Калифорния установи след проучването си, че загърбването на фруктозата може да пребори свръхтеглото, затлъстяването на черния дроб и диабета, без използването на лекарства.

Оказва се, че фруктозата се превръща в мазнини 19 пъти по-бързо от глюкозата.Глюкозата се метаболизира 20 процента в черния дроб и 80 процента през останалата част на тялото.

При фруктозата, 90 процента от нея се метаболизира в черния дроб. Проф. Шварц провел опити с 40 деца, страдащи от затлъстяване и изключил фруктозата от менюто им.

Само след 8 дни спаднал лошият им холестерол, кръвното налягане и нивото на кръвната захар.

Затлъстяването на черния дроб се понижило с 22 процента по време на фруктозното ограничение.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март