За зодиите и храната през зимата - 1

А какво трябва да хапвате вие?
За зодиите и храната през зимата - 1

Ако твърде много вярвате в съдбата на зодиакалния си знак, значи вероятно вече няколко пъти сте прочели дневния си хороскоп тази сутрин. Искрено се надяваме, че звездите не са се изложили с предсказанията си, защото имат този неприятен навик.

Междувременно разбрахме, че представителите на различните зодии е добре да спазват определен хранителен режим през зимата. Бързаме да ви съобщим коя е най-подходящата за вас храна през този сезон.

Скъпи, Овни, вие по принцип не сте особено претенциозни към менюто си, но все пак не трябва да обръщате гръб на добрите хранителни навици, дори и през този сезон.

За това проявете инициатива и през студените дни яжте храни, богати на бавни въглехидрати. Нещо повече: нека на трапезата ви да има само крехко месо, без тлъстини.

Заклеваме се, че ще се чувствате сити за по-дълго време и готови за нови предизвикателствата.

Телци, няма да ви рекламираме здравословния начин на живот. Вие много добре знаете как да се грижите за себе си, убедени сме. Все пак, ако поне днес сте в настроение да приемате добри съвети, ще ви дадем един: точно сега се опитайте да не прекалявате с хляба, картофите и сладкишите.

От друга страна, не забравяйте, че протеинът, който се съдържа в редица храни, особено в месото, е ваш приятел. Той оказва отлично влияние върху мускулната ви активност. Винаги сте готови за предизвикателства, нали?

На вас, Близнаци, препоръчваме да продължите да експериментирате с приготвянето и консумирането на различни видове салати. Последните наистина действат успокояващо на нервите ви, не се заблуждавате.

В същото време може за известно време (до края на зимата) да изневерите на голямата си любов - кафето. Намерете си нова, даже - две: рибата и бялото месо биха задоволили добре много от нуждите на организма ви.

Не ви завиждаме, Раци! Зимата определено не е вашият сезон, но, за нещастие, няма как да го прескочите. За това през студените дни трябва да бъдете много предпазливи към храната си и най-вече към прекаления прием на мляко, сирене и други млечни продукти.

Всичко ще бъде наред, ако се научите да ги ограничавате.

Лъвове, вие също умирате за пясък, слънце и море, но на вас ще кажем, че просто трябва да почакате още няколко месеца. Лятото почти чука на вратата ви.

За да го посрещнете в добра физическа форма обаче, не прекалявайте с червеното месо, с безалкохолните напитки и с пърженото. Ето ви една супер стратегия: за основно ядене предпочетете ориза пред картофите, а за десерт – плодове, вместо сладкиши.

На вас, Деви, човек трудно може да ви препоръча нещо, такава е горчивата истина. Освен това по природа сте доста взискателни към храната си (и не само).

Все пак, ако ни се доверите този път, смятаме, че през зимата е добре да хапвате супи, рибни специалитети и пълнозърнеста паста.

А сега всички да си приготвят вкусен обяд и да продължават да се забаляват!

ключови думи:
зима зодия храна

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май