Диетата на едно дете

Яде само "обществено коректни" храни и тренира яко
Диетата на едно дете

Представяте ли си какво е удивлението на австралийката Ейми Ченей, когато един ден в личните вещи на дъщеря си намира лист с написан върху него фитнес план? Голямо!

Майката разбира с ужас, че 7-годишното ѝ момиченце вече много добре знае що е това диета и дори – че вече спазва такава.

В собствения си хранителен режим малчуганката залага най-вече на консумация на ябълки, кивита и кисело мляко (по всяка вероятност – нискомаслено, защото може би е чувала някъде, че е добре да се консумира именно такова).

Освен хранене обаче, в програмата си за отслабване момичето е включило и солидна доза физическа активност: лицеви опори (оу!); по 16 повторения от т. нар. скок-звезда, два пъти седмично; колоездене, три пъти в седмицата; тичане по наклон, също 3 пъти на седмична база.

Фитнес планът е написан с химикал, а самият текст е пълен с грешки. Съобщавам ви този факт не за друго, а за да обърнете внимание най-вече на следното:

Калпазанката не може да пише още, но знае какво e Jumping Jacks :)

840334 Mamamia

След като изчита всичко, Ейми побеснява от яд и публикува адски гневен текст в сайта Mamamia, където се изявява като автор. Австралийката не се ядосва на детето си обаче. А беснее срещу всички онези, които популяризират диетите и налагат определени стандарти за това как трябва да изглежда една жена. Стандарти, които в крайна сметка рефлектират върху подрастващите и поставят в опасност здравето им.

Майката споделя още, че досега никой в семейството ѝ не е имал проблеми с теглото, а темата за влизането в добра форма никога не е била на дневен ред...

Честно да ви кажа, разбирам яда ѝ. Ако бях майка, щях да се радвам хлапето ми да кара колело, да тича и да подскача... за удоволствие. Защото му харесва.

Защото е дете.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април