Това е седемдневен хранителен режим, разработен от чешката диетоложка Д. Хорват. Диетата е лесна за спазване дори за дълъг период от време. Килограмите се топят постепенно, благодарение на което се постигат по-трайни резултати. За седмица може да се избавите от 5 килограма.
Предлагаме ви примерно меню, уточнявайки, че напитките, които влизат в него (кафе, чай, мляко) се подслаждат само с ксилитол или други подобни подсладители.
Първи ден:
Първа закуска - 1 рохко сварено яйце, черно кафе или чай, 1 сухар;
Втора закуска - 100 грама ябълки;
Обяд - 130 грама варено нетлъсто говеждо, 100 грама сварени картофи (без сол и мазнина); 200 грама салата от сурови зеленчуци, черно кафе, минерална вода;
Следобедна закуска - чай, 100 грама плодове;
Вечеря - 80 грама нетлъста шунка, 1 яйце, 100 грама зеленчуци, 10 грама масло, сок.
Втори ден:
Първа закуска - един сухар и чаша чай;
Втора закуска - 200 грама салата от моркови;
Обяд - 50 грама задушено говеждо, 150 грама пъпеш, 100 грама картофи, минерална вода;
Следобедна закуска - 100 милилитра кафе и 100 милилитра мляко;
Вечеря - 150 грама печена риба (филе), 150 грама спанак, минерална вода;
Трети ден:
Първа закуска - 30 грама шунка, 20 грама сухари, чай;
Втора закуска - 150 грама грейпфрут;
Обяд - 150 грама месо с 200 грама картофи и моркови;
Следобедна закуска - чаша доматен сок;
Вечеря - 100 грама картофи с 50 грама сирене, минерална вода.
Четвърти ден:
Първа закуска - 30 грама хляб, 50 грама топено сирене, чай;
Втора закуска - портокал (150 грама;
Обяд - 150 грама пилешко месо, 100 грама картофи и 150 грама краставици (на салата);
Следобедна закуска - ябълки (150 грама);
Вечеря - 2 яйца и 30 грама шунка, приготвени под формата на омлет, салата от домати (150 грама) и сок.
Пети ден:
Първа закуска - 30 грама хляб и 100 грама извара, чай;
Втора закуска - 100 грама плодове (може и горски);
Обяд - варено месо (150 грама), картофи (100 грама), чаша компот;
Следобедна закуска - кефир (1 чаша);
Вечеря - зеленчукова салата, минерално вода или сок.
Шести ден:
Първа закуска - ябълки или диня;
Втора закуска - 200 грама моркови (на салата);
Обяд - телешко със сос (100 грама), 100 грама картофи и 50 грама зелева салата;
Следобедна закуска - ряпа (50 грама);
Вечеря - яйце с гъби (гъбите да са 100 грама), салата от краставици и минерална вода.
Седми ден:
Първа закуска - извара (50 грама), сухари (20 грама), чай;
Втора закуска - мляко (1 чаша);
Обяд - печено свинско (150 грама), картофи (100 грама), различни зеленчуци (100 грама);
Следобедна закуска - равни количества кафе с мляко (по 100 грама от двете), задушен фасул (200 грама), минерална вода;
Вечеря - кефир (1 чаша) с бисквити.
Още за Диета на д-р Хорват | Диети Framar.bg от Framar.bg: https://hranene.framar.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4-%D1%80-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82
Добави коментар