Е, постепенно и без много мъка с Маршал Пик и нейната диета достигнахте почти до края и на тази седмица. Ако смятате, че планът й за хармонично отслабване наистина дава резултати, значи продължавате напред, нали?
Пригответе се днес буквално да бъдете засипани с морски дарове:
За закуска:
Средиземноморски киш
Начин на приготвяне: Като типично френско кулинарно творение, кишът е труден за "изговаряне", но не и за приготвяне.
Разбийте в купа три яйца, кубче масло и 6 лъжици готварска сметана. Добавете настъргано и по ваш избор 85 гр. сирене, 60 гр. рачешко месо, 60 гр. сурови и нарязани скариди и 2 стръкчета ситно нарязан лук. Овкусете с подправки по ваш избор: знаем, че никак не ви липсва въображение.
Изсипете сместта в предварително намазана с масло тавичка и поръсете киша с още малко ситно нарязан пресен лук.
Изпечете го за около 25-30 минути във фурната на 160-180 C и след като стане готов, го оставете да изстине поне 5 минути преди консумация.
Изненада! Сервирайте го с гарнитура от 60 гр. малини.
След закуска:
Лимонен хумус с парченца плодове
Как се прави хумус? Лесно и бързо, разбира се. Хубаво е предната вечер да сте накиснали във вода зърна от нахут (около 400 гр.), за да може да ги сварите по-лесно на другия ден.
След това ги пасирайте в кухненски робот и добавете 1 глава ситно нарязан лук, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица вода и 4 супени лъжици лимонов сок. Ето хумусът ви е готов!
Сервирайте 2 лъжици от него, комбинирани с 75 гр. зеленчуци, а остатъкът съхранявайте в хладилник.
За обяд:
Червена печена чушка
Върнете се ден назад и вижте как да я приготвите, но този път я гарнирайте с 75 гр. ягоди и 1 супена лъжица готварска сметана.
За следобедна закуска:
Нектарина с рикота сирене
Намажете половин некатарина с 2 супени лъжици рикота сирене и поръсете с канела и индийско орехче.
За вечеря:
Пиле на грил с домати
За две порции нарежете наполовина и хоризионтално 2 големи домата (или 4 малки). Разтопете масло и ги намажете с готварска четка. Овкусете ги допълнително със ситно нарязана скилитка чесън и ги поръсете с пармезан.
Ако са по-мънички, печете ги около 10-15 минути в предварително загрята фурна на 160/180 C. Ако са домати "великани" - за 15-20 минути.
Междувременно, начукайте 2 почистени пилешки гърди. Овкусете ги с подправки по ваш избор и ги пригответе на грил или в специален тиган за печене. Сервирайте ги с доматите и с гарнитура от 60 гр. сварен див ориз за човек.
Добави коментар