Ако смятате, че хармоничният план за отслабване на Маршал Пик прави добра услуга на тялото и здравето ви, значи продължавате с диетата, нали?
Тогава нека ви представим днешното меню:
За закуска:
Кисело мляко с боровинки
Хапнете 125 гр. натурално мляко и 70 гр. боровинки.
Бонус: домашно направен кекс от сьомга: За да го приготвите са ви нужни 300 грама почистено филе от сьомга.
Пасирайте 200 гр. от него (за 5 секунди) в кухненски робот. Изсипете сместта в купичка и нарежете остатъка от 100 гр. риба на ситно. Добавете 1 ситно нарязан лук, 1 супена лъжица пармезан, 2 супени лъжици пресен копър и подправки по ваш вкус. Разбийте едно яйце и го добавете към сместта. След това от нея оформете 4 кексчета.
Пържете последните за 3-4 минути в зехтин до златисто. Сервирайте по едно с резенче лимон.
За след закуска:
Хапки от сирене: Сигурни сме, че запомнихте как се приготвят, но ако се двоумите, може да
се върнете на Ден 1.
За обяд:
Майонеза с яйца
Нарежете 4 добре сварени яйца, 60 гр. тофу, 30 гр. целина, 40 гр. лук, 1 супена лъжица пресен копър. Разбъркайте всичко добре в подходяща купа. Добавете 75 гр. пресен или замразен грах и 4 супени лъжици майонеза.
Овкусете със сол и пипер. Сервирайте яйцата с майонеза върху 50 гр. зелена салата.
Следобедна закуска:
Авокадо и круша
Обелете и смачкайте на пюре 2 плода узряло авокадо и нарежете на ситно една круша и 2 пресни лука. Сервирайте по две супени
лъжици на човек с 55 гр. нарязана краставичка и 90 гр. нарязана тиквичка.
За вечеря:
Пълнени червени чушки
Разделете наполовина две големи червени чушки и ги почистете от семките. Потопете ги във вода за 2-3 минути и после ги изцедете.
За плънката: Смесете 350 гр. нискомалсено рикота или друго нискомаслено сирене, 50 гр. ситно нарязани и обезкостени черни маслинки, 4 супени лъжици пресен магданоз и 2 супени лъжици подсладена лимонова кора.
Разстелете плънката върху двете части на чушката, поръсете последните с малко пармезан (около 40 гр.) и ги сложете в тавичка. Запечете ги във фурната за около 20-25 минути (не забаряйте да сложите вода).
Сервирайте по половинка на човек, с гарнитура от 50 гр. салата, овкусена със зехтин и оцет. Ако искате може да направите двойна порция, за да ви остане и за утре на обяд.
Добър апетит!
Добави коментар