Ако все още имате желание да отслабвате с хранителния режим на американския здравен специалист Маршал Пик, значи сте готови за днешното й примерно меню:
За закуска:
Пай от рачешко месо и сирене:
Начин на приготвяне: За две порции предварително загрейте фурната до 170 C /150 C.
Намажете йенска тавичка с олио и настържете в нея за основа 50 гр. вкусно швейцарско сирене и 120 гр. бяло рачешко месо (Ако не разполагате с такова, заместете го с пилешко).
След това разбийте в купа две яйца и 90 мл. течна сметана и добавете щипка сол и индийско орехче. Внимателно изсипете и разпределете сместта върху основата от рачешко месо и сирене и запечете пая за около 30 минути, докато добие златист цвят.
Сервирайте с гарнитура от 40 гр. вкусни малинки.
След закуска:
Хапки от сирене
Вече знаете тази много лесна рецепта: за 8 хапки смесете 190 гр. меко крема сирене, 20 гр. чедар и 30 гр. ситно нарязан пресен лук. Оформете 8 топки и ги оваляйте в ситно нарязан свеж магданоз.
Сервирайте по две с оризово кесче, а останалите съхранете в хладилника за "черни дни".
За обяд:
Пиле по гръцки със спанак
Начин на приготвяне: За две порции са ви нужни две готови и почистени пилешки гърди.
За плънката: Смесете 25 гр. фета сирене, 1 супена лъжица ситно нарязани сушени доматки в марина, 1 супена лъжица меко крема сирене и половин супена лъжица сушен болисек.
Направете прорез в пилешките гърди и натъпчете плънката равномерно. Загрейте ги в 2 супени лъжици зехтин и ги задушете за около 7-10 минути от двете страни.
Сервирайте ги в компанията на свежа салата от спанак (около 80 гр.), поръсена с 1 супена лъжица натрошени бадеми.
Не забравайте и задължителната гарнитура от 75 гр. боровинки.
За вечеря:
Говежди паржоли в пикантен сос
Начин наприготвяне: За соса: смесете половин манго, 2 супени лъжици нарязана на ситно червена чушка, половин ситно нарязана лютива червена чушка, джинджифил и 2 супени лъжици сок от лайм.
Начукайте 2 говежди паржоли от 175 гр. и ги овкусете с подходящи подправки (чубрица, чимен, кимион, чесън на прах, червен пипер, всяка по половин супена лъжица). Запечете паржолите на скара от двете страни за около 3-5 минути.
Сервирайте ги с гарнитура от 50 гр. кафяв ориз и 90 гр. попарени броколи.
* Ако искате, направете двойна доза, за да имате и за утре на обяд :)
Добави коментар