Не се тревожете: това може да се окаже най-приятната двуседмичана диета, на която сте се подлагали някога. Нещо повече: няма да усетите как неусетно и колко вкусно са минали тези две седмици.
Прочетете за идеята и основните принципи на програмата на американския здравен специалист Маршал Пик тук, а ако сте готови за новия си хранителен режим, започнете деня си ето така:
За закуска:
Кюфтенца от пуешко месо
Начин на приготвяне: За две порции намачакайте 150 г. накълцано пуешко месо, добавете 3 стръка ситно нарязан пресен лук, 2 супени лъжици сушен магданоз, щипка сушен ригън, сол и пипер на вкус.
За бързо стягане на сместта прибавете белтъка на едно яйце. Разделете каймата на 4 приблизително еднакви кюфтенца.
Пържете последните в зехтин за около 5-6 минути или докато се уверите, че са готови. Сервирайте ги по две с гарнитура от 100 гр. извара.
Изненада: Към порцията добавете 75 гр. боровинки.
След закуска:
Печена круша с натрошени орехи
Сервирайте половин печена круша, поръсена с малко канела или индийско орехче, като добавите една супена лъжица натрошени орехи към нея.
Възможно е да заместите тази безспорна вкусотия със свежа круша, по желание.
За обяд:
Салата от спанак, пиле и ягоди
Начин на приготвяне: За една порция накълцайте или нарежете 125 гр. печени и почистени пилешки гърди. Затрупайте ги с около 55 гр. листа от спанак, 77 гр. нарязани ягоди и с белтъците на две добре сварени яйца.
Изненада: Забъркайте дресинг от балсамико и оцет и "зарадвайте" с него пилето и себе си.
За следобедна закуска:
Хапки от сирене с подправки, 8 броя
Начин на приготвяне: Комбинирайте 190 гр. меко крема сирене с 20 гр. чедар и 30 гр. ситно нарязан пресен лук.
Сместта оформете и разделете на 8 топчета, които оваляйте в ситничко нарязан свеж магданоз (около 10 гр). Сервирайте по 2 хапки на човек, а останалите може да приберете в хладилника за следващия ден.
За вечеря:
Пиле по италиански
Начин на приготвяне: За две порции нарежете 225 гр. сурови обезкостени и почистени пилешки бутчета или нарязани на две пилешки гърди. Нарежете на ситно и две скилитки чесън, половин глава (малка) лук, половин зелена чушка (преди това отстранете семената й) и 100 гр. гъби.
Задушете и запържете до златисто пилешките/гърди бутчета в малко зехтин. Добавете лука, чесъна, зелената чушка и гъбите, 200 гр. нарязани на ситно домати, едно дафиново листо, щипка сушен риган и червено вино по желание.
Оставете пилето да покъкри покрито за около 45 минути или докато решите, че е готово. Отстранете дафиновото листо (то си е свършило работата) и сервирайте ястието, поръсено с една супена лъжица настърган пармезан.
(След диетата опитайте и това много вкусно пиле!)
*Гарнирайте с 65 гр. кафяв ориз и 50 гр. листа от маруля, овкусени със зехтин и балсамико оцет.
Добави коментар