Диета с кленов сироп и лимон за бързо отслабване

Диета с кленов сироп и лимон за бързо отслабване

Отслабването с кленов сироп и лимон е бърз начин не само за сваляне на килограми, но и за прочистване на тялото от натрупаните токсини. Редица известни личности са пробвали този начин за намаляване на теглото и то с успешни резултати. В него са включени натурални съставки, забързващи метаболизма и подобряващи храносмилателната система.

Основната съставка, необходима за диетата, е кленов сироп клас A или C. Изследванията на канадските институти показват, че кленовият сироп клас A е най-богат на хранителни съставки. Разликата между клас A и С се състои в интензивността на вкуса, чистотата и качеството на почвата, а това от своя страна влияе и върху цената на продукта, пише maple-bg.com.

Заменка

В тази диета се заменят основните хранения със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да приготвите тази напитка, са ви необходими следните съставки:

- 2 супени лъжици кленов сироп

- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок

- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията

- 300 мл. топла или студена вода

Всички съставки се разбиват до получаване на хомогенна смес.

За постигане на желаните резултати трябва да консумирате 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или слабост, изпивайте по една чаша. С тази напитка ще снабдите организма си с необходимите му за правилно функциониране витамини и минерали. Отсъствието на протеини по време на диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсини от организма.

Запомнете, че по време на диетата с кленов сироп не трябва да консумирате никаква друга храна.

Ако почувствате необходимост, можете допълнително да пиете ментов чай или негазирана вода.

Когато завършите диетата, обърнете внимание на захранването през следващите 3 дни. Преминаването към нормално хранене трябва да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна. Имайте предвид, че приемането на големи количества храна може само да влоши състоянието на храносмилателната система.

Затова се придържайте към следните препоръки:

Първи ден закуска: плодов сок; обяд: бистра зеленчукова супа; вечеря: варени зеленчуци.

Втори ден закуска: плодов сок или плодове, обяд: бистра зеленчукова супа с просо и варено жито (ечемик, ориз), вечеря: житни ядки, залети с оризово мляко.

Трети ден закуска: плодов сок или пресни плодове, обяд: зеленчукова супа и малко протеинова храна от соя, вечеря: житни ядки, залети с оризово мляко.

10 дни

Диетата не трябва да продължава повече от 10 дни. Ако желаете да повторите диетата, трябва да направите пауза от 4 седмици.

Диетата с кленов сироп може да се прави от всеки. Тя ще прочисти организма ви от токсините, които са основен причинител на болести.

Хората с по-сериозни заболявания или нарушения на специфични физически функции трябва да се консултират с лекар, преди да започнат диетата!

Режим

Ако мислите, че няма да издържите на десетдневния строг режим на хранене, ви препоръчваме да направите диетата за по-кратък срок – от 5 до 7 дни. И в този случай единствената храна, която се приема в продължение на диетата, е напитката от кленов сироп, приготвена по описания по-горе начин. Трябва да пиете от 2 до 4 литра от напитката на ден. Бъдете сигурни, че ще постигнете добри резултати. В този случай ще можете да намалите теглото си с 3 до 5 кг.

Най-успешният начин да задържите постигнатите резултати е да замените закуската и вечерята с 2–3 чаши от напитката от оригиналния кленов сироп, приготвен по горната рецепта. Така ще продължите и подпомогнете естествения процес на изчистване на организма, който е най-интензивен през нощта.

На обяд консумирайте хляб от интегрално брашно, както и протеинови храни като варено бяло месо, соеви шницели, соеви топчета, гъби или риба. За гарнитура можете да ядете варени или задушени зеленчуци. Прясна салата можете да консумирате в неограничени количества, но не я подправяйте с олио и сол. Отлично ще ви освежи и бистрата зеленчукова супа.

За десерт препоръчваме пресни плодове. Най-доброто нещо, което можете да направите за себе си през този период, е да избягвате сладкото, червеното месо, пърженото, бялото брашно, захарта и алкохола. Тези продукти затормозяват храносмилателната система и затрудняват пречистването на организма от токсини и отрови, които са причинители на многобройни заболявания и спомагат за увеличаване на мастните натрупвания.

 

 

Заменяйки закуската и вечерята с кленов сироп, вие всъщност продължавате процеса на изчистване на тялото, започнат с диетата. Това помага и за поддържане на телесното тегло. Добре е да спазвате този режим в продължение на един месец. След това можете да преминете към последната фаза на прочистване, а именно към еднодневната програма, пише "Телеграф".

ключови думи:
кленов сироп с лимони

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни