Диета за отслабване, спокойствие и сексапил

Обещава минус 8 килограма за 6 седмици и по-здравословно усещане за себе си
Диета за отслабване, спокойствие и сексапил

Диета за отслабване, спокойствие и сексапил – това е новият хранителен режим, който завладя дамите отвъд Океана през отминалото лято. Автор на диетата е небезизвестната Кери Гласман – нутриционист, диетолог и автор в някои от най-популярните американски медии на здравословна тематика.

Кери е ситуирана в Ню Йорк и има собствена фирма, която произвежда пакетирани здравословни храни, предлагани в най-големите вериги супермаркети в САЩ. Освен това консултира и помага на хора, които искат да се отърват от излишните килограми трайно.

Кери ГласманТова обаче не е всичко! Свръхактивната брюнетка е автор и на няколко диетични книги, а последната от тях се нарича именно "Диета за отслабване, спокойствие и сексапил: 365 доказани хранителни стратегии за пълно щастие на ума/тялото" (Slim Calm Sexy Diet: 365 Proven Food Strategies for Mind/Body Bliss).

Идеята

Авторката споделя собствените си сблъсъци с хранителни изкушения и твърди, че пътят към добро здраве не трябва да е непременно стресиращ и ограничаващ. Тя настоява, че да си здрав означава също да се чувстваш добре в кожата си, да бъдеш спокоен и секси.

Разбира се, Гласман не предлага просто хранителен план, а цялостен комплекс от упражнения и разнообразни менюта, които да подпомогнат реалната промяна в начина на живот.

Диетата е с добре балансиран прием на макронутриенти – протеин, въглехидрати и мазнини, така че на тялото не му липсва нищо и на диетуващия не се налага да брои, мери, реже и т.н. Богата е на модерните есенциални мазнини, антиоксиданти и фибри, тъй като е основана на максимално непреработени хранителни продукти.

Същността

Хранителният план започва с 3-дневно пречистване, което обаче не включва само чай и вода, а списък с "чисти" храни, които се консумират без никаква обработка.

След това в менюто се появяват няколко вида сирене, зърнени култури и определени ядки. За разлика от други режими, тук червеното месо не е низвергнато, напротив – присъства осезаемо, при условие, че е чисто, без мазнини. Рибата и пилешкото са задължителни, както и всеки зеленчук, който може да ви хрумне.

Специално внимание е отделено на черния шоколад, кафето, яйцата и шафрана като стимуланти на метаболизма, които се консумират ежедневно в определени количества.

Кери характеризира храните в 3 групи: за отслабване, за спокойствие и за сексапил. Тази класификация е обоснована чрез научни изследвания относно хранителните им качества и е добре аргументирана.

Към всичко това има и здравословни рецепти за всяко хранене през деня, съвети за здраволовно готвене и пазаруване, както и една част, посветена на мотивацията.

Кери ГласманВ Slim Calm Sexy Diet обаче тренировката е толкова важна, колкото и правилното хранене. Авторката предлага тренировъчна програма, която включва упражнения с тежести, интензивно кардио и пози от йога.

Кардио схемата е наречена "тренировката за отслабване" и предлага различни интервални комбинации, които могат да се прилагат на пътека, кростренажор, елиптикал, гребна машина и др. Комплексът трае 30 минути и трябва да се изпълнява поне веднъж седмично, най-добре 3 пъти.

Йога движенията са поставени в графата "спокойствие" и също продължават 30 минути. Използват се за разтягане на цялото тяло. Гласман съветва читателите си да практикуват йога веднъж или два пъти седмично, винаги след тренировката с тежести.

Именно упражненията за сила са класифицирани като "секси". За изпълнението им се изискват 2 чифта дъмбели и фитнес топка. Комплексът се усложнява най-вече чрез ежеседмично добавяне на нови серии от различните движения.

Всички упражнения са добре илюстрирани и обяснени на английски.

Обещанието

Книгата предлага цялостен режим на хранене и тренировки за 6 седмици, като обещава за този период от време намаляване на теглото с до 8 килограма.

Авторката твърди, че диетата е толкова лесна за спазване, че неусетно се превръща в начин на живот и може да се следва непрекъснато. Единствено периодът на пречистване се намалява на 1 ден и се прилага през определен период от време.

Нашият коментар

Режимът би бил от полза на онези, които нямат познания в храненето от здравословна гледна точка – не казва нищо революционно, но съдържа купища съвети, рецепти и добре смляна научна информация.

inm

Със сигурност диетата е доста американска, обаче и преди сме казвали, че това само може да е от полза за по-адекватната й адаптация.

Основният й недостатък обаче е, че насочена изключително към женската аудитория, дори в частта с упражненията.

Самият хранителен план, разпределен на 3 основни и 3 междинни хранения, не допуска особена гъвкавост както от гледна точка на време, така и на място. Хапването извън дома е истинско предизвикателство, а подготовката за няколко дни напред може да се сравни с кулинарен маратон – повечето ястия изискват много време и усилия за приготвяне.

Все пак трябва да отбележим, че книгата е много добре систематизирана и това я прави лесна за усвояване и следване.

Може да се поръча от тук срещу 15 щатски долара без доставката.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 19.11.2012 | 15:06
    Отговор на коментар #1 от : Здравейте! Ще се радвам да споделите източника, от който смятате, че е преведена статията, за да го цитирам в материала. Поздрави!
  • 1
    от Не е посочен | 14.11.2012 | 15:12
    Благодаря за изчерпателната информация за книгата на СИТУИРАНАТА в Ню Йорк Кери. Най-вече за обективната оценка за приложението на менюто (която много се съмнявам да е на "авторката" Петя Дикова, но пък добре се е справила с превода на статията... :)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април