Да се учим от природно слабите. Част 3

Храната не е анти-стрес терапия
Да се учим от природно слабите. Част 3

Не е задължително да сте адски слаби, за да се радвате на супер форма. Всъщност всеки човек има оптимално тегло, в което се чувства и изглежда добре. То трябва да е основната ви цел, а не тънката, генетически предопределена талия на топ моделите.

Все пак има много какво да научите от природно слабите хора. Последните вече ви дадоха два полезни съвета, които може да си припомните тук. Позволете им ви посъветват още нещо.

Не използвайте храната като анти-стрес терапия

"Слабите жени (и доста по-рядко – мъже) също са склонни да прибягват към т. нар. "емоционално" хранене", обяснява американският здравен експерт Кара Галахър от Лиусвил, САЩ. "Те обаче могат да се похвалят с добре изразен самоконтрол и с това, че спират навреме, вместо да преяждат."

За това Галахър ви препоръчва да прибавите към речника си думата "СТОП". Нещо повече: трябва да разглеждате този термин не само като команда (спри преди да изядеш целия пакет с бисквити!) а като акроним, който задължително върви с глад, гняв, самота или умора. Както знаете, изброените са едни от основните причинители на емоционалното преяждане.

Когато начертаете своите допустими граници обаче, ще се научите да контролирате прекомерния прием на храна, дори и в хипер стресови ситуации. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май