Да се учим от "природно" слабите

Лесно е!
Да се учим от "природно" слабите

Сигурни сме, че вие също имате приятели, които без проблем поддържат тънка талия. Нещо повече: последните не изпитват особено голяма нужда да следят теглото си и като че ли не сте ги чували да са се оплакват, че са на диета.

Вместо да злорадствате и да им завиждате обаче, защо не научите няколко полезни неща от тях?

Резултатите от редица експерименти доказаха, че "тънките" ви приятели не мислят по същия начин за храната, както вие мислите за нея. В повечето случаи те са по-малко привързани към това, което ядат и рядко им се случва да очакват с нетърпение следващото хранене.
Специално за вас ще разкрием техните малки тайни:

Никога не облизват чиниите си

"Ако човек засища глада си по примерна скала от 1 до 10, слабите хора успяват да го направят още на шесто или седмо ниво, докато другите често спират чак на осмо или десето", обяснява американският здравен специалист Джил Флеминг.

Често това се дължи на факта, че човек е склонен погрешно да уеднаквява усещанията на ситост и удоволствие и се чувства кофти, когато спре да се храни "преждевременно", твърдят редица специалисти. Или пък просто сте свикнали да унищожавате цялото съдържание на чинията си, без да се замисляте, че това геройство всъщност изобщо не е необходимо.

За това правете като слабите си приятели: спрете по средата на храненето и оценете степента си на засищане, служейки си с въпросната скала от 1 до 10. Направете го отново, когато видите, че ви остават няколко хапки от ястието.

Целта ви е да увеличите чувството си на ситост по време на храненето и да го достигате по-бързо, без това да налага да стигате задължително до 10.

Очаквайте продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май