Да отслабнеш заради децата си

Ето каква е основната мотивация на една дама да влезе в добра форма
Да отслабнеш заради децата си

Признаваме си, че фитнес трансформациите ни вълнуват, предполагаме – вас също. Затова само след ред разстояние ще ви запознаем с любопитната история на една жена, готова да се отърве от излишните килограми най-вече в името на децата си.

Днешната ни героиня се казва Стейси Чамбърс, а съзнателното ѝ пътуване към добрата форма стартира през януари 2013-та. Тогава мадамата тежи почти 90 килограма – резултат от застоялия ѝ начин на живот, както и на две последователни бременности.

"Една сутрин разресвах косата си пред огледалото и осъзнах, че тя е единственото нещо, което харесвам в себе си. Това ме накара да се разплача. Погледнах едногодишната си дъщеричка и си дадох сметка, че не мога да ѝ бъда пример за подражание. Бях майка с наднормено тегло, заради което често понасях шеги и закачки. Имах 6-годишен син, който беше супер активен и енергичен, а аз не можех да се включвам в игрите му: беше адски тежко. Така, реших да използвам малчуганите си като мотивация. Трябваше да се променя не само заради себе си, но и заради тях. Те са причината да се будя сутрин и да не се отказвам от начертания път", споделя госпожа Чамбърс.

Преди 2013-та дамата многократно се е подлагала на хранителен режим – т. нар. диета на Аткинс, но безрезултатно. Отслабването било нетрайно, с ужасяващ "йо-йо" ефект. Затова през януари тази година решила да действа по друг начин.

Като за начало, Стейси не си поставила никаква новогодишна резолюция, свързана с постигането на фитнес цели. Осъзнала, че първото, което трябва да промени, бил начинът си на мислене.

"За мен всичко беше краят на света, гледах на случващото се с огромна доза негативизъм. Дори когато нещата се развиваха добре, можех да измисля поне три причини да ги разваля", разказва майката в собствения си блог "I run because I like to eat".

Затова взела решение да е доста по-позитивна. Едновременно с това, започнала стриктно да следва правилата на "Weight Watchers" – международна компания, която предлага диетични продукти и услуги на клиентите си, борещи се с излишни килограми.

Основната идея на програмата им за отслабване е то да става постепенно, чрез промяна на навиците в здравословна посока, разумно хранене, редовна физическа активност и помощ в поддържането на постигнатите резултати.

1089952I run because I like to eat

Основното физическо занимание на Чамбърс днес е тичането. Мацката бяга по четири дни в седмицата, приблизително по 8 километра. През останалото време обича да танцува – превръща една от стаите вкъщи в дискотека и се вихри на импровизиран дансинг. Признава, че може би отстрани изглежда малко налудничаво, но това не я притеснява.

Относно храненето, старае се то да е балансирано и здравословно. Закуската ѝ винаги е лека и придружена с чаша бадемово мляко. На обяд хапва супа или салата. Вечерята си я приготвя по рецепта на "Weight Watchers".

Към настоящия момент, Стейси не само, че е 30 килограма по-слаба, ами се чувства и много по-здрава и сигурна в себе си.

1089953I run because I like to eat

Ако историята ѝ ви е станала любопитна, надникнете в блога ѝ, за да научите повече за нея. На нашата фен-страница във фейсбук пък ще откриете още куп вдъхновяващи разкази. Очакваме ви! 

Ето и още няколко вдъхновяващи фитнес трансформации: 

От 209 килограма до персонален треньор 

Слаб-дебел-слаб...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април