Да отслабнем благодарение на обяда

Да отслабнем благодарение на обяда

Най-важното

Да, възможно е да отслабваме дори докато се храним. И то без да се лишаваме! Естествено трябва да ограничим някои работи, но няма да премахнем вкусния обяд, който така обичаме. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да отслабнете чрез обяда.

Преди обяда изпийте 1 чаша вода. Това ще ви помогне да намалите апетита и по този начин ще намалите количеството храна, което ще приемете. А по този начин ще приемете по-малко калории, което е важното в случая. Също така водата преди хранене ще ви помогне да подобрите храносмилането си.

Калориите са важни. Ако искате да отслабвате, трябва да намалите дневния си прием на калории. Хубаво е обяда да е между 300 и 600 калории, като 400-те калории са най-доброто ниво.

Пригответе си обяда сами. Няма значение дали обядвате у вас или в офиса, хубаво е сами да си приготвите храната. Тогава ще знаете какви съставки сте сложили, колко калории има и сте сигурни, че храната е прясна и съставена от качествени продукти.

Наблегнете на фибрите и протеините. С други думи обядът ви трябва да е съставен от месо със зеленчуци. Това ще ви помогне да се заредите за остатъка от деня, без да приемате много калории и да напълнявате. Ако ви предстои тренировка, протеинът ще захрани мускулите.

Не е задължително да изяждате всичко. Дори и да си приготвите повече храна, не трябва на всяка цена да я изяждате всичката. Можете да си оставите за другия ден или да я споделите с някой колега или приятел. Хубаво е да имате преценка колко храна трябва да приемете.

Не пропускайте десерта. Но той да не е съставен от понички и други сладки изкушения, а от плодове. Десертът ще ви помогне да регулирате нивото на кръвна захар и по-този начин няма да изпаднете в срив на енергията през остатъка на деня и няма да огладнеете скоро. Така ще имате и енергия за остатъка на деня ви, без да приемате ненужни калории.

Вижте още: Храни за здраво сърце.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
диета обяд отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май