Вегетарианец на непълно работно време

Полезно и забавно
Вегетарианец на непълно работно време

Ако мисълта, че повече никога няма да хапвате печено пиле, ви разплаква и ви причинява болка в стомаха, значи вегетарианството едва ли ще се превърне във вашата комфортна зона.

Какво обаче ще кажете, ако само за двa дни се откажете от любимата плескавица за обяд? Според учени кратката почивка от месото всъщност може да се окаже толкова полезна, колкото и трайното вегетарианство. Даже повече (за всички критици на вегетарианството).

Пауза със зеленчуци

Идеята за дни без месо е вече широко разпространена по света и много хора я прилагат в хранителните си режими. Въпросните ентусиасти даже наричат себе си вегетарианци, макар че от чисто практическа гледна точка това е доста погрешно схващане.

През 2003 г., когато стартира американската кампания "В понеделник без месо", само един блогър, посветен на темата за здравословен начин на живот, пише за въпросните дни. Странно или не обаче, кампанията печели доста привърженици.

Много експерти са на мнение, че кратката почивка от месото носи забележителни ползи за здравето. Нещо повече: не представлява огромна промяна в начина на живот, което означава, че едва ли ще ви накара да се чувствате изтормозени.

Разбира се, вие най-добре знаете от какво има нужда тялото ви и как да го храните правилно. Просто се вслушайте в гласа му и изпълнете желанията му.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май