5-те най-важни неща за сваляне на мазнини от краката

5-те най-важни неща за сваляне на мазнини от краката

Излишните килограми по тялото причиняват истински ужас при дамите навсякъде по тялото, но повече представителки на нежния пол са по-склонни да ги трупат именно в областта на ханша, бедрата и краката. Но преди да изпаднете в паника – почакайте, има спасение, пише jenata.bliz.bg.

Ако забележите мазнини в долната част на тялото си и искате да се отървете от тях, то тогава знайте, че има няколко прости навика, които могат да ви помогнат, но само ако ги спазвате в дългосрочен план.

Според диетолози, ако консумирате допълнителни 100 калории всеки ден, можете да качите 4,5 кг допълнително тегло за една година. Освен това тази мазнина ще бъде разположена на бедрата и задните части.

Но има пет лесни начина да се отървете от тях.

Ето кои са те:

1. Яжте по-малко калории, отколкото изгаряте. Опитайте се да намалите приема на калории с 200 или 300, докато не забележите промяна. В същото време, ако видите, че отслабвате, но в краката ви няма по-малко мазнини, тогава бъдете търпеливи. Може би в момента мазнините се изгарят в друга област на тялото. Ще дойде и техния ред, трудно е, дори почти невъзможно да се топят мазнини в конкретна област, която ние искаме. Фитнес инструктори обясняват, че тялото само преценява от кои запаси да изчерпва, когато се стигне до калориен дефицит.

2. Пийте достатъчно вода между храненията. Дори само една чаша вода ще притъпи глада ви, ще подобри храносмилането и ще ви помогне да отслабнете.

3. Изкачвайте се по-често – по стръмни улици, хълмове в парка или по стълби. Благодарение на такива разходки можете да помпате и укрепвате мускулите на краката си. Това ще бъде особено ефективно, ако носите раница (или просто някаква допълнителна тежест).

4. Осигурете си достатъчно сън и слънчева светлина. Липсата на сън е опасна, защото може да наруши способността на тялото да се защитава срещу болести. Освен това увеличава желанието за нездравословна храна. Благодарение на достатъчното количество слънчева светлина ще установите денонощен ритъм за деня, ще повишите нивото на енергия и жизненост.

5. Излизайте на разходка след всяко хранене. Само 10 минути след хранене и току-що изядените храни ще се усвояват по-добре.

 

Важно: Тези съвети не могат да бъдат приравнени с лекарско предписание. Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист.

ключови думи:
бедра отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април