3 идеи за отслабване, докато спите!

Повече сън за красива фигура и отлично здраве!
3 идеи за отслабване, докато спите!

Предполагам, че мнозина от вас са опитвали какво ли не, за да се сдобият с така мечтаната слаба фигура. Също така предполагам, че сте преживели не веднъж разочарованието, което повечето хора изпитват от диетите, които в мига на спирането им килограмите се завръщат с пълна сила и не само това, но имате и няколко като бонус над старото тегло.

Проблемът както винаги е един и същ – монодиети с изключване на една или друга група храни. Намален калориен прием и разбира се огромно количество движение, с което организмът ви не може да се справи, заради оскъдните или неправилно сметнати калории, които приемате на ден и разбира се за финал 5-6 часов сън.

Принципът на отслабване е ясен, че трябва да приемате толкова калории дневно, колкото изразходвате, но нещата не се свеждат само до проста аритметика, защото съществуват и редица други фактори, които трябва да вземете в предвид, ако искате да отслабнете трайно и най-важното да поддържате баланса на постигнатите от вас килограми.

1549683Thinkstock/Guliver

Как да отслабнете с траен ефект?

Отговорът на този въпрос е като подходите по различен от общоприетия до момента начин за загуба на тегло.

1. Забравете за тези супер бързи диети за отслабване. 
Те просто не работят по начин, който на вас ви се иска. Да направите детоксикация на организма за определен период от време с добре извършено захранване е едно, а да отслабнете само със зеленчуци и месо изключвайки например въглехидрати и мазнини без да имате здравословно основание за това – е съвсем друго! Храненето ви трябва да е съобразено с индивидуалните ви нужди. Ако не можете да ги изготвите сами – потърсете специалист диетолог. Необходимо е да има баланс между приема на протеини, въглехидрати и мазнини.

2. От изключително значение е да се движите всекидневно!
Това означава всеки ден да имате определено натоварване на мускулите – от една страна аеробни упражнения, с които ще подобрите метаболизма си и ще подобрите цялостното здраве, но също така и натоварвания с цел развиване и увеличаване на мускулната маса. Всяко упражнение, което увеличава силата ви ще съдейства за изграждане на мускулна маса. Не е задължително да използвате тежести за тази цел, можете да заложите на упражнения със собствено тегло, както са например лицевите опори. Мускулите се нуждаят от протеин, така че всяка добра диета за отслабване включва протеин, особено когато всекидневно тренирате, но също така мазнини и въглехидрат.

1549684Thinkstock/Guliver

3. Отслабвайте докато спите! 
Спете пълноценно и достатъчно, защото така метаболизмът ви се нормализира и в резултат на това всички органи в тялото функционират нормално. Спокойният сън ще допринесе за постигане на хормонален баланс, което със сигурност няма да провали и започнатия от вас здравословен начин на хранене. Имайте предвид, че хормоните играят съществена роля за функционирането на целия организъм. Ако например хормоните като инсулин, кортизол (хормона на стреса), лептин и хормона на растежа се отделят в нормални граници, то тогава тялото ви ще се чувства значително по-добре.

Системното и най-вече редовно недоспиване може да провали всеки ваш план за следване на диета за отслабване. Не само, че няма да се сдобиете с перфектната фигура, но и рискувате да нарушите емоционално си и здравословно състояние с объркването на хормоналния баланс в организма. Най-лесно можете да си подсигурите пълноценен сън, ако пропускате вечерята или хапвате нещо съвсем леко. Лягате си не по-късно от 23 часа и си подсигурявате 8 часов спокоен сън. По този начин ще се радвате на красива фигура, отлично здраве и енергия, с която да посрещнете задълженията си на следващия ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април