Разговор между две кокони в магазина:
- 
    
Муци, какво е джинджифил?
 - 
    
Много просто, муци. Това е джин с... фил.
 - 
    
А какво е фил?
 - 
    
Ъъъъъъ...
 
Момичета, какво да ги правиш! Винаги намират най-трудното обяснение за нещата.
Иначе, джинджифилът няма нищо общо с популярната спиртна напитка, макар че от джинджифилов екстракт някои правят бира :) Наричан още исиот, той представлява растение, коренът на което засилено се използва в кулинарията, а също и в медицината.
Твърди се, че исиотът идва от Китай, а се разпространява в Европа някъде през 13 век. Добре известен е със своите антивъзпалителни и антибактериални свойства, както и със силното си противоокислително действие.
Изобщо, от незапомнени време сладурът поддържа репутация на лечител. Така че не губете време, ами го инкорпорирайте в менюто си. Ето как:
В шейковете
Добавяйте щипка настърган корен джинджифил в тях, за да им придавате специфичен, още по-страхотен и събуждащ вкус. В тази връзка, ето няколко шейк-шейк предложения тук, тук и тук.
В чашата ароматен чай
Ето така.
В салатите
  
inm.comМоже да използвате мистър Исиот и като идеална подправка за спретване на разнообразни салатени
  чудеса - вижте това. Просто не прекалявайте с използваното количество и всичко ще е наред.
В сладкишите
Особено подходящ е в приготвянето на различни видове курабийки или бисквитки :) А, за да сме ви полезни, много скоро ще ви подарим няколко добри и ароматни рецепти.
Ами, това са нашите джинджифилени предложения. Какви са вашите?
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар