Пълнени патладжани със зеленчуци

На фурна
Пълнени патладжани със зеленчуци

Въпреки топлото време есента е вече тук, така че е добре да използвате последните пресни български зеленчуци за приготвянето на тази лесна и изключително вкусна рецепта. Подходяща е за обяд и вечеря, както и като предястие или гарнитура, ако очаквате гости.

Преди време бях споделила с вас една вкусна рецепта за пълнени патладжани. Сега експериментирах с нова вариация, която се оказа изключително успешна, която те пленява с текстурата и сладостта идваща от оранжевите картофи батати.

Времето за приготвянето на зеленчуците е около 10 минути, а самото готвене 20 минути. 


Необходими продукти за 4 порции:

1568781Thinkstock/Guliver

2 средно големи патладжана
2 домата
1 червена чушка
1 сладък картоф батати
1 люта чушка
1 глава лук
100 грама гъби
1 скилидка чесън
хималайска сол
черен пипер
червен пипер
3-4 супени лъжици зехтин
връзка пресен босилек

Срежете патладжаните по средата и ги издълбайте. Посолете и оставете да се отцедят от горчивия сок. В тиган сложете зехтин и добавете всички зеленчуци нарязани на сравнително големи парчета, заедно със средната част от патладжаните. Сложете капак и оставете да се задушат в рамките на 5-10 минути на слаб огън. Снемете от котлона и прибавете и подправките, но без босилека. През това време измийте патладжаните и започнете да ги пълните с вече задушените и полуготови зеленчуци. Подредете пълните патладжани в тавичка и ги сложете на предварително загряна фурна за около 10 максимум 15 минути. Гарнирайте с нарязания пресен босилек и салата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април