НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 3 бр.
лапад - 1.5 ч.ч. бланширан (30 - 40 листа)
олио - 3 с.л.
зелен лук - 2 стръка
чесън - 3 скилидки
сол - на вкус
ЗА ЗАСТРОЙКАТА НА СУПАТА
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 200 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лападът се измива хубаво и се реже на ивици. Слага се в тенджера с малко вода, около 2 пръста вода на дъното, слага се на котлона и се изчаква да заври. След това се разбърква и когато всички листенца променят цвета си и станат по-тъмно зелени, се изплакват със студена вода. Лападът се отделя настрана за по-късно. В тенджерата се налива около 1500 мл вода.
Картофите се настъргват на едро ренде и се слагат в тенджерата. Към тях се прибавят ситно нарязаните лук и чесън, олиото и солта. Зеленчуковата супа се вари така около двадесетина минути, след това се прибавя лападут и се вари още десетина минути.
Яйцето и киселото мляко се разбиват заедно и когато супата поизстине, се добавят към нея. Супата с лапад и настъргани картофи е готова.
Добави коментар