Отдавна се каня да си направя сладкиш с боровинки - като този, например. Но нещо все не събирам достатъчно смелост. Страх ме е, че ще объркам нещата и накрая адски ще ме е яд от получения резултат.
Няма какво да се прави, ще изчакам да ми дойде куражът за смели кулинарни експерименти. Междувременно, мисля да пробвам една боровинкова рецепта, която ми изглежда доста семпла и лесна за реализация.
Тя не е за сладкиш, но ми се струва подходящ ам-ам вариант за сутрешна и дори - следобедна закуска. Става въпрос за печени боровинки, да! Необходимите продукти са само:
1 1/2 чаша от дребните симпатични плодове и...
1 чаена лъжичка течен мед
Как: Боровинките се изсипват в подходящ съд и се напръскват и разбъркват с меда. След това се подреждат грижовно върху хартия за печене, в тавичка.
Пекат се във фурната на 220 градуса, докато омекнат. Важно - в кулинарния инструктаж пише, че трябва да се "сбръчкат", ама да останат меки. И още: термичната обработка продължава около 2 часа.
Резултатът трябва да е това:
inm.com
Готовите боровинки се оставят да се охладят хубавичко и тогава се консумират – сушени, един вид. Ако това ви се струва интересно предложение, пробвайте го и вие.
Добави коментар