Тиганички със сирене и кашкавал

Тиганички със сирене и кашкавал

      Необходими Съставки

  • Кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • сол - щипка
  • олио - 3 супени лъжици
  • сирене - 50 г натрошено
  • кашкавал - 50 г настърган ситно
  • самардала - 2 щипки
  • брашно - 3 с.л. или колкото е необходимо
  • Приготвяне на Тиганички със сирене и кашкавал

    Към три супени лъжици кисело мляко прибавяме една к.л. бакпулвер, три супени лъжици олио, щипка сол, две щипки сол самардила. 

    Разбъркваме добре. Прибавяме и разбито яйце, натрошено сирене и настърган ситно кашкавал. 

    Влагаме лъжица по лъжица брашното - три супени лъжици или повече, за да се получи гъсто тесто. 

    Изпичаме (изпържваме) от двете страни тиганичките в намазан с олио тиган, като сипваме тестото със супена лъжица. Готовите тиганички поднасяме за закуска с айран или кисело мляко.

ключови думи:
кашкавал сирене ядене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември