Необходими Съставки
- Кисело мляко - 3 с.л. с връх
- бакпулвер - 1 к.л.
- яйца - 1 бр. прясно
- сол - щипка
- олио - 3 супени лъжици
- сирене - 50 г натрошено
- кашкавал - 50 г настърган ситно
- самардала - 2 щипки
- брашно - 3 с.л. или колкото е необходимо
- Приготвяне на Тиганички със сирене и кашкавал
Към три супени лъжици кисело мляко прибавяме една к.л. бакпулвер, три супени лъжици олио, щипка сол, две щипки сол самардила.
Разбъркваме добре. Прибавяме и разбито яйце, натрошено сирене и настърган ситно кашкавал.
Влагаме лъжица по лъжица брашното - три супени лъжици или повече, за да се получи гъсто тесто.
Изпичаме (изпържваме) от двете страни тиганичките в намазан с олио тиган, като сипваме тестото със супена лъжица. Готовите тиганички поднасяме за закуска с айран или кисело мляко.
Добави коментар