Необходими продукти:
500 г риба
500 г миди
9-10 рака
1-2 глави лук
2-3 моркова
1 корен пащърнак
1/2 глава целина
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
2-3 с.л. олио
дафинов лист
магданоза
черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
* Посолете добре изчистената и измита риба.
* Пуснете във вряща подсолена вода нарязаните на ситно лук, моркови, пащърнак, целина и магданоз.
* След като зеленчуците зврят, прибавете олиото, след което рибата, черния пипер и дафиновия лист.
* Оставете супата да поври около 30 мин., след което извадете рибата, обезкостете я и отново я пуснете във водата.
* Измийтеи и остържете с нож мидите, след което ги залейте с вода и оставете на огъня, докато се разтворят черупките им.
* След това ги извадете и след като поизстинат, ги изсипете при супата заедно с водата, в която са врели.
* Сварете почистените и измити раци във вряща подсолена вода.
* Пуснете месото от тях с чорбата и я оставете да поври още около 15 мин.
* По желание застройте супата с яйцата и киселото мляко.
Добави коментар