Пурички от свински дроб

Пурички от свински дроб

Необходими продукти: 250 г свински дроб, 250 г мляно месо, лук, магданоз, джоджен, 2 филии хляб, олио, сол и черен пипер

Начин на приготвяне: Измивате дроба и го нарязвате наситно, след което го смесвате с месото. Към тях добавяте настърган на ренде лук, нарязаните на ситно магданоз и джоджен, напоени и отцедените вече филии хляб, черен пипер и сол.

Размесвате добре и от сместа оформяте малки пурички - около 3 см, след което всяка от тях се увива във фолио, предварително намазано с масло. Пекат се в гореща фурна и се поднасят топли.

И понеже се случва понякога гостите да дойдат неочаквано, ви предлагаме едно бързо предястие, което може да бъде прието и за салата. Сварявате половин пакет кускус и го смесвате с равни количества майонеза и цедено кисело мляко. Към тази смес добавяте сол и 2 скилидки счукан чесън, както и някои от любимите ви зеленчуци, нарязани ситно.

ключови думи:
храна дроб пурички

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април