Плодовите семки и костилки - още здраве и енергия

Плодовите семки и костилки - още здраве и енергия
inm

От деца знаем колко е полезно да консумираме плодове всеки ден, но не всички сме се интересували от лечебните свойства на техните семки и костилки.

Всъщност те могат да се погрижат за здравето ни и да подобрят храносмилането, здравето на сърцето и дори да ни помогнат в отслабването, а каналът "Баба знае" във vbox7 ни разказва кои от тях са най-полезни:

Костилка от авокадо

 Освен че авокадото е един от най-полезните плодове, неговата костилка е изключително полезна за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Най-добре е да обелите кафявата част, да я оставите да изсъхне и по-късно да я блендирате, докато стане на прах. След това можете да я добавяте в чайове, смутите или кисело мляко.

Семки от нар

Нарът съдържа много основни хранителни вещества за организма, а семките могат да помогнат в отслабването. Можете директно да ги консумирате, докато похапвате от плода, или да ги смесите с други плодове в блендер.

Семки от диня

Един от любимите ни летни плодове, чийто семки са пълни с витамин С и антиоксиданти, които са изключително полезни при лечение на акне и за подобряване здравето на кожата. Освен това регулират и нивото на кръвната захар. Семките на динята могат да се консумират печени, като можете да добавите и малко зехтин и сол преди да ги сложите във фурната. Също така, могат да се ядат директно от плода, защото са лесно смилаеми.

Семки от папая

Изключително вкусен и питателен плод, чийто семки са богати на ензима папаин, който помага за подобряване на храносмилателните способности. Можете да ги ядете пресни, направо от плода, или да ги използвате като добавка към салати.

Семки от маракуя

Доказано е, че семките на маракуята са богати на магнезий, който може да помогне за намаляване на нивата на тревожност и подобряване на психическото ни здраве. Лесно можете да им се насладите маракуята, като хапвате всичко директно с лъжицата или да си направите сок от плода и семките.

Портокалови семки

 

Портокалът е от най-полезните плодове, чийто семки могат да повишат енергията в тялото ни. Можете да ги консумирате в сурово състояние заедно с плода или да ги добавите към ястия и напитки за повишаване на енергията.

ключови думи:
костилки плодове семки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април