Бразилски кекс с кокос

Бразилски кекс с кокос

         Необходими Съставки

  • масло - 230 г
  • пудра захар - 200 г
  • брашно - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • царевично брашно - 210 г
  • кокосово мляко - 380 мл.
  • кокосови стърготини - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване (по желание)
  • кондензирано мляко - за поливане (по желание)
  • Приготвяне на Бразилски кекс с кокос

    Взимаме си две купи.Жълтъците се отделят от белтъците. В едната слагаме внимателно белтъците, а в другата жълтъците. Изливаме кокосовото мляко в подходящ съд.Кокосовите стърготини се разбъркват с кокосовото мляко и се оставят да престоят за да омекнат, но за малко. 

    Вадим си маслото на стайна температура да омекне.Използвах немско масло. Слагам го в купа и го намачквам с вилица. Маслото и пудрата захар се разбиват много добре с помощта на миксер. Прибавят се жълтъците, които си отделихме и отново се разбива с миксер. 

    Пресяваме бялото брашното и царевичното. Към бялото брашно слагаме ванилията и бакпулвера, разбъркваме с лъжица, за да се премеси с набухвателя. Постепенно прибавяме брашното, бакпулвера, ванилията и кокосовите стърготини с млякото и се разбива с миксер. Прибавя се царевичното брашно и отново се разбива добре.

    Разбиваме белтъците, които си отделихме. Добавят се разбитите на сняг белтъци към другите съставки и пак се разбърква. Намазняваме форма за кекс с олио или масло и посипваме леко с брашно. Изсипваме във форма за кекс с дупка в средата сместа и заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. 

    Да ви е сладко!

ключови думи:
готвене кекс кокос

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май