Необходими Съставки
- масло - 230 г
- пудра захар - 200 г
- брашно - 140 г
- яйца - 4 бр.
- царевично брашно - 210 г
- кокосово мляко - 380 мл.
- кокосови стърготини - 80 г
- бакпулвер - 1 пакетче
- ванилия - 1 бр.
- пудра захар - за поръсване (по желание)
- кондензирано мляко - за поливане (по желание)
- Приготвяне на Бразилски кекс с кокос
Взимаме си две купи.Жълтъците се отделят от белтъците. В едната слагаме внимателно белтъците, а в другата жълтъците. Изливаме кокосовото мляко в подходящ съд.Кокосовите стърготини се разбъркват с кокосовото мляко и се оставят да престоят за да омекнат, но за малко.
Вадим си маслото на стайна температура да омекне.Използвах немско масло. Слагам го в купа и го намачквам с вилица. Маслото и пудрата захар се разбиват много добре с помощта на миксер. Прибавят се жълтъците, които си отделихме и отново се разбива с миксер.
Пресяваме бялото брашното и царевичното. Към бялото брашно слагаме ванилията и бакпулвера, разбъркваме с лъжица, за да се премеси с набухвателя. Постепенно прибавяме брашното, бакпулвера, ванилията и кокосовите стърготини с млякото и се разбива с миксер. Прибавя се царевичното брашно и отново се разбива добре.
Разбиваме белтъците, които си отделихме. Добавят се разбитите на сняг белтъци към другите съставки и пак се разбърква. Намазняваме форма за кекс с олио или масло и посипваме леко с брашно. Изсипваме във форма за кекс с дупка в средата сместа и заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!
Добави коментар