Четири разкрасителни употреби на кокосовото масло

В домашни условия
Четири разкрасителни употреби на кокосовото масло

В последните няколко години кокосовото олио нашумя като супер храна и натурален козметичен продукт с множество приложения. Ако все още се съмнявате дали всичкият този шум е само маркетингов трик или маслото наистина има магически способности, сме ви приготвили няколко лесни и изпитани начина да го изпробвате и да се уверите сами. 

Как да извлечем максимална полза от екзотичния продукт?

 

·      Средство за устна хигиена 

Жабуркането с олио е един сравнително нов метод за почистване и освежаване на зъбите и венците. Процедурата изисква сутрин вместо по навик да вземем четката и паста за зъби, да си подготвим кокосово масло и лъжица. Загребваме и слагаме в устата. В продължение на пет-десет минути жабуркаме, след което изплюваме. Методът не е поредната модна приумица, напротив – в древна Индия са го използване за цялостно прочистване на вътрешните органите. Кокосовото масло има антибактериално действие, което спомага не само за почистването на устата, но и на целия организъм.

1697807Pinterest

·      Ексфолиант за тяло 

Още един прекрасен продукт, който можем да си забъркаме сами вкъщи, при това само с две съставки: кокосово масло и захар. Смесват се добре в равни количества и се получава лесен за нанасяне и вкусно миришещ скраб за тяло, който прави кожата гладка и ухаеща на кокосов десерт.    

·      Натурален дезодорант 

Смесете кокосово масло със сода за хляб (в пропорция две към едно) и добавете етерично масло по избор: лаванадула, иланг иланг, чаено дърво или друго.  

·      Лосион за махане на грим 

Кокосовото масло е чудесно средство за бързо и лесно премахване на вечерния грим. Всичко, което ви е необходимо са памучни тампони за почистване. Чудното свойство на маслото е не само скоростното премахване и на най-силно опушения черен грим, но ако оставите лек слой под очите олиото намира приложение и на нощен крем. Ефектът е отпочиналия и свеж вид на сутринта.  

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март