Страстни мигове с кизомба

Потанцувайте с любимия вкъщи
Страстни мигове с кизомба

Кой е като нас - имаме си танцьорка по салса в офиса! Разбира се, става дума за Алекс от съседния сайт Sportuvai.bg. Любимата ни колежка безспорно е "номер 1" на дансинга и не може да ѝ се намери конкуренция. Именно Алекс е човекът, който редовно ни показва и разказва за различни танци и техните специфични особености. 

Последните ѝ уроци бяха свързани с кизомба - популярен танцов стил, произхождащ от далечна Андола. Практикува се на музика, носеща името Зук, в която се пее на португалски или на френски език. 

Ако сте на "ти" с танците, сигурно ще намерите известна, даже - доста сериозна, прилика между кизомба и бачата. И двата стила са бавни, страстни, вълнуващи. И при двата телата на партньорите са силно, ама много силно, прилепнали едно в друго.

При кизомба обаче сякаш има повече динамика, повече закачливост, повече рязкост в различните движения. Можем да кажем, че ако бачата е предисловието в интимното танцуване, то кизомба е развръзката :) Накъде ще отидат нещата... зависи и от двамата партньори.  

Трудно е да се обясни с думи, трябва да се види и най-вече - да се изтанцува. Със сърцето, разбира се:  

 

Хареса ви, нали? Ако искате редовно да танцувате с Алекс и Sportuvai.bg, присъединете се към голямото им семейство във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април