Бачата

За един наистина незабравим танц
Бачата

Най-важното

Сигурни сме, че сте чували за доминиканската група Aventura и тяхното най-популярно парче "Obsession". Е, момчетата са едни от най-популярните изпълнители на бачата в света :)

Танцували сме бачата веднъж. На плажната улица в Кейп Мей – малко курортно градче в американския щат Ню Джърси. Тогава, по време на импровизиран латино фест, се озовахме по случайност в ръцете на горещ мачо, който ни показа магията на този прекрасен танц, чиято родина всъщност е Доминиканската република.

Мина доста време от прекрасната ни, интернационална, вечер на плажа, изпълнена с ритъм и любов = ). Но никога няма да забравим... бачата. И причините са много.

Първата е, че този танц, който също е и популярен стил в музиката, е наистина уникално преживяване за двама. Което преживяване има сериозен потенциал буквално да събуди най-романтичните ви и нежни чувства.

Забравете за традиционната представа за вплетени в страстна прегръдка тела. Бачата е повече от това, а именно - игра, интимна закачка, гъвкаво измъкване от обичайното и клиширано общуване между двата пола. Гарантира любов, тръпка, настроение, забавление, силна емоция.

Като оставим душевните приключения настрана, танцът може да се превърне и в прекрасно допълнение към спортната ви програма. Динамиката в него безспорно ще ви позволи да изгорите доста калории и да се изпотите деликатно.

Добрата новина е, че стъпките му са лесни, учат се бързо и не биха могли да затруднят и най-некоординираното същество на света.

Интересното в бачата все пак е позицията на краката, които през цялото време трябва да са леко свити в коленете, за да позволят съблазнително и сравнително естествено поклащане на бедрата. Както е в салса, тук също няма особено сложни завъртания.

А движенията са допълнително улеснени от водещата роля на партньора.

Разбира се, танцовата комбинация зависи до голяма степен от музиката, настроението и от куп други неща. С две думи – винаги има свобода за собствени интерпретации.

След всичко казано дотук, надяваме се, вече сме успели да спечелим вниманието ви. Защото в следващ материал ще ви помогнем да направите своите първи стъпки в бачата :)

Убедени сме, че ще се влюбите в нея безнадеждно и завинаги :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май