Слабостите на силния пол

Слабостите на силния пол

Синдромът на загубеното време

Човек може да постигне успех и признание дори и на възраст над 50 години – както е направил например Пабло Пикасо. Но мъжката психика е така устроена, че да иска всичко колкото се може по-скоро и ако е възможно – веднага. Затова за 80 % от мъжете е истинско разочарование необходимостта след 50-годишнината си да намалят натоварванията и "оборотите". В подобни случаи тези представители на силния пол стават още по-раними. Една тактична жена обаче винаги ще намери начин да намекне, че количеството явно е заменено с преобладаващо качество и така е по-добре за всички.

1800782



Синдромът на безсилието

Вярването, че мъжът е "винаги готов" не е нищо повече от мит, и то независимо от възрастта на въпросния мъж. Колкото повече остарява един представител на силния пол, толкова повече се притеснява от това да не се представи "на нужната висота", а т.е. изгуби естествената си доминираща роля над жената. Разочарованието му от собствените му възможности в тази сфера може да го нарани много по-силно от много други социални неуспехи. Впрочем с този синдром може лесно да се справи всяка една грижовна и тактична жена.

1800783

Синдромът на Лот

Още един библейски персонаж в списъка. След унищожаването на Содом и Гомора той се оттеглил с двете си дъщери в пещера и там възродил човешкия род. Това е неосъзната мечта на много мъже, които имат дъщери. И тук не става въпрос за сексуална извратеност, а за чисто инстинктивния стремеж да гледат на приятеля на дъщеря си като на съперник. За щастие този синдром се проявява крайно рядко.

ключови думи:
мъж слабост

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май