Силата на майчината дума

Силата на майчината дума

Децата са най-голямото предизвикателство в живота. Трудна задача за родителите, които често изпадат в пристъпи на паника в старанието си. Как да го разбера, не разбирам защо плаче, как да го възпитам и да направя добър човек от това малко същество? Хиляди въпроси, на които младите родители не успяват да намерят отговор.

Усмивките и детският смях, потропването на детски крачета, не са единствените събития в живота на малкото дете. В един момент болестите се намесват и объркват идиличната картинка.

1875520

Често децата се затварят в себе си от липсата на внимание. Родителите са единствените, които могат да подобрят състоянието му. Разгледахме едно интересно изследване за влиянието на думите на майката над здравословното състояние на детето.

"Гордея се, че си мое дете! Обичам те! Гордея се с теб и с това, което направи! Продължавай да се трудиш и да ме караш да се гордея!"

Това са едни от думите, които са използвани в изследване. След като детето заспи, майката застава до него и започва да изрича всички мили неща, които иска да му каже.

Какво осигурява това на детето?

Интимност – това чувство е несравнимо. Прегръдката на майката доставя нежност и чувство за преданост. Показва колко важни са един за друг.

Едно по едно – натовареният ден не позволява осамотяване. Но вечер, докато се изговарят тези думи, времето е само за двамата.

Може да се сподели нещо специално – прекалено многото информация през деня може да натовари детето. Тези няколко прости мили думи в съня му, могат да успокоят съзнанието му.

Децата усещат любовта на майката – според изследването, е много важно да казваме на децата си: Ако имах право да избирам, пак бих избрала ти да си мое дете! Тези думи ги правят възхитени, щастливи, малки хора със самочувствие.

1875519

Избирайте подходящи фрази, неща, които наистина мислите и чувствате. Така ще успеете да въздействате повече на детето. Не забравяйте да казвате, че го обичате, прегръщайте го и го целувайте. Никога не го оставяйте без внимание – все пак вие сте най-важният човек в живота им.

ключови думи:
деца дума

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април