Как да спасите връзката си, ако нещата отиват към финал

Как да спасите връзката си, ако нещата отиват към финал

Той има ли желание също да изглади нещата?

Дори да направите чудеса, за да подобрите връзката си, трябва първо да знаете дали и партньорът ви иска да положи усилия да запази тези отношения. Ако не е, то тогава е ясно, че ще следва раздяла. Трябва да знаете кой как действа, ако нещата се клатят, за да има резултат от тези действия.

Погледнете нещата от неговата гледна точка

Ако решите да направите съвместно усилие, то тогава е важно да видите нещата и от другата страна. Трудно е, но трябва да знаете как и защо едни действия влияят на връзката. Можете ли да поемете отговорност за нещата, в които смятате, че е сгрешил? Струват ли ви се логични? Като цяло не опитвайте да прехвърляте вината изцяло на другия, защото това в никакъв случай не е начинът той да разбере, ако е сбъркал.

Припомнете си хубавите неща

Ако усещате, че тръпката започва да си отива, припомнете си стари моменти, от времето, когато е започнало всичко. Какво ви е накарало да се влюбите в този човек? Какво харесвате в него? През какво сте преминали? Какво е направило връзката ви по-стабилна?  Спомнете си и за всички малки неща, на които сте се смели заедно и които са ви направили истински щастливи и двамата.

Направете компромис

Любовта се базира на това да даваш и да получаваш. И ако поне веднъж сме обичали истински и с цялото си сърце, знаем, че в една връзка са необходими компромиси и от двете страни. Няма как единият партньор да промени себе си, а другият – не. Трябва да сте готови на някакви постъпки, за да може другия да е щастлив.

Споделете притесненията и тревогите си

Успешната връзка се гради на ефективна комуникация. И двамата трябва да се чувстват спокойни да споделят нещата, които ги трвожат, и своите мисли. Ако нещо ви тревожи, кажете го. По-добре не се сдържайте, защото може да се сдържате и тези емоции да изригнат в неподходящ момент. Нека половинката ви също да е наясно, че може да споделя с вас.

Опитайте нещо ново и вълнуващо

Ако усещате, че връзката ви е в застой, трябва да намерите начин отново да подпалите вагона! Нещо спонтанно и необикновено, което ще се превърне в страхотно изживяване. За двойките е много важно да се отдават на нови, вълнуващи занимания като начин да се поддържа искрата. Промяната в "темпото на живот" има много добро върху взаимоотношенията.

Накарайте го да се чувства специален

Рутината във връзката е нещо опасно. Случи ли се да приемем партньора си за даденост, трябва веднага да се сетим, че не всичко ни е в кърпя вързано. Днес може да ни обича, а утре – не. Ако не полагаме усилия, които да го карат още повече да ни цени и уважава, то чувствата може много бързо да си тръгнат. Необходими са редовни прояви на внимание и напомняне за силните чувства, които са причина за връзката. Изречението "Обичам те!" в специални моменти също.


ключови думи:
обич спасен финал

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май