Езикът на тялото: „Аз се съмнявам!“

В теб и в целия свят!
Езикът на тялото: „Аз се съмнявам!“

Ние пък не се съмняваме. Само че знаем как на всеки човек по тази земя може да му се случи да се съмнява. По внушение, по принцип или напълно случайно. Явно или открито. И ако вие сте обектът на нечии съмнения, опазил ви Духът на добрите намерения! Но представете си, моля, че познавате този Дух! И той мигновено иска да ви научи да разпознавате дали някой се отнася към вас със съмнение или напротив...

Мятат ви поглед с крайчеца на окото. Усещате го няколко пъти. Ирисът и зеницата са се свили в ъгъла на зрителния орган и ви преценяват със студенината на скенер. Може би сте усещали подобен поглед, от който се завихрят снежни виелици. Може би сте се чудили дали не е презрение или пренебрежение.

Истината е, че това е нечие съмнение, нечия несигурност по отношение на вас. Те все още не ви познават достатъчно, за да ви намразят или обикнат. Но все още ви изучават и държат на разстояние.

Друг сигурен знак, че ви опознават мълчаливо, е когато човекът отсреща позволи на очилата си да се хлъзнат надолу по носа и ви хвърля погледи над тях. В такива моменти може да се почувствате като книга или вестник, които биват внимателно изучавани. Гответе се да намерят във вас или грешка, или приятна изненада :)

Той е кръстосал ръце пред гърдите си. Този жест, както сме казвали и преди, означава, че човекът отсреща иска да се дистанцира от вас. Само че съществува и една висша форма на отдръпнатост и недоверие: когато пръстите на скръстените ръце са стиснати в юмрук. Представете си само колко здраво този човек се е вкопчил в съмнението си!

Колебание относно ситуацията като цяло или несигурност как да се постъпи в определен момент (спрямо определен човек) могат да бъдат разпознати и в следните жестове: неколкократно пощипване по меката част на ръката, плътно допиране на дланите една към друга, гризане на ноктите. Последният жест със сигурност демонстрира, че човекът е не само несигурен, но и изнервен.

Дотук сме със съмненията. Сега ще ви доверим, че отиваме на едно друго място, където ще изучаваме езика на тялото. Вие ни очаквайте до следващия път, когато ще ви разкрием нови тайни от него.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май