Голямата борба за живот на едно малко бебе

Родено три месеца и половина по-рано
Голямата борба за живот на едно малко бебе

Факт. Недоносени бебета се раждат навсякъде по света, а у нас - все по-често. Нездравословният начин на живот, токсичната среда и стресът са сред основните причини за ранните раждания. Мили бъдещи майки, не пушете и ще увеличите шансовете на хлапето си да се роди тогава, когато е редно. Не пийте и може би ще го предпазите от сериозни усложнения в следродилното му развитие. Изобщо... грижете се за себе си, защото по този начин се грижите и за живота, който расте в корема ви.  

Разбира се, не всичко зависи от вас, уви. Понякога нещата просто се случват - така, както е станало с мъничкия Уард Майлс. Момченцето се появява на бял свят през юли 2012-та, цели три месеца и половина по-рано от определения термин. Когато се ражда, бебето тежи по-малко от килограм и има сериозен кръвоизлив в мозъка. Спасено е от професионален екип от лекари, които след това дълго се борят за живота му.

Майката на Уард - Линдзи, успява да гушне сина си цели четири дни след раждането. Свързано към куп апарати и системи, крехкото човече обляга главичката си в гърдите на Линдзи: незабравим момент, запечатан в кратко видео от таткото Бенжамин Скот.

Клипът, който ще видите по-долу. е сглобяван година след преживяното и Бенжамин го подарява на жена си за рождения ѝ ден. Историята проследява изпитанието, през което е преминало семейството, за да може днес да се радва на здраво и хубаво бебе. Скот акцентира най-вече върху силата, която проявява съпругата му, както и върху различните ѝ емоции: 

О, да! Уард вече е голям, бузест и усмихнат :) Истински юнак, откъдето и да го погледнете... Но няма сила, която да изтрие спомена за онези моменти на болка и безсилие, които са изпитали родителите, гледайки отрочето си.

Не ни разбирайте погрешно, не искаме да ви разплакваме с този материал, нито да ви шокираме. Искаме само да ви подсетим за това колко... ценен е животът. И крехък. Понякога само килограм =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май