Най-ексклузивните десерти

... но, и най-скъпи!
Най-ексклузивните десерти

Има ли нещо по-хубаво от десерт? Да и това е позлатен десерт. Знаете ли, че има хора, които са готови да платят за една лъжичка сладолед, колкото стойността на една скъпа кола? За много от нас десертът е очакваният край на всеки обяд или вечеря, вкусното начало на деня или просто нещо наистина вкусно по всяко време на деня. Foodpanda предлага на вашето внимание най-скъпите десерти в света. 

Най-скъпата торта е 75 млн. долара. Представлява модно ревю като фонданът е изработен от 4000 диаманта, включително няколко розови и жълти. Била е поръчана от арабски бизнесмен за годежа на дъщеря си.

1692189Pinterest

Най-скъпата плодова торта - 1, 7 милиона $. Как ви звучи торта с 223 диаманта? Може би вкусно? Те красят марципана, обхванал 10 вида плод. Тортата се прави 6 месеца от известен японски сладкар. 

1692188Pinterest

Най-скъпият пудинг - 23 000 $. Този пудинг е с позлатена украса и два диаманта. Десертът се поднася върху златен поднос. 

Най-скъпият сладолед- 25 000 $. Тази мелба съдържа 28 вида какао, диаманти и злато. Предлага се в кафе в Дубай като може да си купите и само една лъжичка от този сладолед на цена 817 $

Най-скъпият донат – 1,678 $. Маракуя, едно от най-скъпите шампански по света и белгийския шоколад ще ви удивят, но това което прави този донат толкова скъп е отново златото. Предлага се в Лондон.

Източник - БГНЕС

ключови думи:
десерт мишелин

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври