Червен конец на бравата и щипка сол вардят дома от злини

Червен конец на бравата и щипка сол вардят дома от злини

Някои християни питат колко често трябва да освещаваме дома си. По този въпрос няма изрични църковни разпоредби, но в съгласие с древната традиция е желателно да го правим поне веднъж в годината. Добре е да осветим дома си отново и след осквернение, след основен ремонт, инциденти, наводнения, пожари.

Или в случаи на прояви на демонична активност – немотивирани раздразненост и гняв, скарвания без видима причина, "самоволно" местене на предмети по дома или усещане за присъствие на невидима зла сила. Възрастни хора по селата препоръчват като предпазна мярка да се завърже червен конец, символ на Божия агнец, на бравата, пише retro.bg.

Друг метод да предпазите дома и близките си от лош късмет, зли очи и прокоби, е защитата с помощта на сол.

На прага на жилището поръсете тънка линия морска сол от единия до другия край, но така че да не се набива на очи. След като наръсите солта, изречете следното заклинанието три пъти: "Нито една лоша дума, мисъл или проклятие не могат да преминат през този праг".

Ритуалът е правен векове назад от нашите предци, които също вярвали в уникалните сили на солта, която е и доказан лек за много болести.

Никога не вземайте и не давайте сол назаем – в първия случай можете да приемете чуждите проблеми, а във втория – раздавате част от собствените си, но покрай тях може да прехвърлите и късмета си.

На трапезата не предавайте солницата от ръка на ръка, а я сложете на масата – сред хората се смята, че като подавате сол, раздавате богатството си и привличате бедност; интересно е, че човек, който приема сол по това време, също рискува да понесе загуби и дори кражба. 

Опитайте се да не разсипвате сол, тъй като дори малък конфликт може да се превърне в сериозен скандал и тежката атмосфера ще остане в къщата за дълго време. За да не се стигне дотам, бързо я съберете с метла и измийте мястото с вода.

ключови думи:
защита сол червен конец

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май