Старт, медитирай!

Разбери себе си ;)
Старт, медитирай!

Да, ама не става толкова лесно. Защото медитацията не е просто затваряне на очите и кръстосване на краката по индийски.

Тя е осъзнато и продължително пътуване към себе си, със задължителни елементи на прогресия :) А в случай, че имате желание да го започнете сега, нека ви дадем няколко бързи съвета:

Медитирайте, но малко по малко

Стартирайте бавно, без да се насилвате. Имате минута свободно време? Използвайте я! Постепенно прибавяйте още и още безценни мигове към практиката си. Би било добре да я прилагате по едно и също време на денонощието, за да стане тя важен момент от ежедневието ви. Нещо, без което, в крайна сметка, не можете.

Разбира се, чувствайте се свободни да медитирате винаги, когато усетите нужда.

Бъдете сериозни. Ама наистина, ей! 

Нека го кажем така: ако не вярвате в медитацията и в полезността ѝ, просто не си я причинявайте. Ако обаче решите, че трябва да я пробвате, направете го както трябва.

Съсредоточете се, концертирайте се на макс и нещата ще се получат от първия път.

Мислете, мислете 

inm.comМедитирането често погрешно се възприема като лесен начин да се отървеш от мислите.

Истината обаче е, че спасение от питанките, които "щъкат" в главата ви, няма. Докато сте здрави психически и физически, те ще бъдат неразделна част от вас.

Затова не бягайте от разсъжденията по време на практиката. Обратното. Позволете им да ви залеят като потоп. Не ги анализирайте, приемете ги и ги оставете да ви водят :)

След като уточнихме тези няколко подробности, може директно да преминете към съществената част. Тук и тук ви предлагаме да се насладите на две много лесни и чудесни медитативни техники. Разковничето в тях е... искреността. Тя е и основната тайна на медитацията.

Щом човек е искрен към себе си, себепознанието е абсолютно възможна мисия. А когато знаем кои сме, съществуването и комуникацията ни с останалия свят се превръща в много по-лесна задача.

Не смятате ли? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май