Ренесансът на юргана

За сладки сънища :)
Ренесансът на юргана

Неотдавна, мечтателната ми колежка Красимира ме погъделичка с живописния си разказ за един девствен плаж. Подробното ѝ описание илюстрира така добре магическата обстановка, че с цялото си същество пожелах да се озова там. Тогава се убедих, че всеки път, когато затворя очи, мога да се телепортирам мислено навсякъде, където пожелая. И разбира се, благодаря на Вселената, че ме е дарила с богато въображение.

Допускам, че тропическото бягство от реалността може би не е във фантазиите на всеки, затова пък на негово място може да стои копнежът за безсънни нощи под звездите. Добре тогава, какво ще кажете за спонтанен къмпинг в пределите на собственото ви жилище? 

Палатката, сглобена от всякакви подръчни завивки, е своеобразна алтернатива на екзотичния плаж на Краси. Носи същото усещане за спокойствие и сигурност, а в допъленение - е изцяло и само за вас. Малко, уединено кътче в центъра на стаята, което е на разположение 24/7. Веднага, моля!

В този смисъл, кръстосвайки интернет пространството, се оказах прелъстена от очарованието на Oh To The Dream Quilt. Пачуърк юрган от 100% памук, дело на луизианската художничка Rebecca Rebouche. Симпатичната завивка в бледи тонове е украсена със сложни симетрични фигури от ситни ръчни тропоски, които много напомнят френски провансалски мотиви от ситни цветчета и птици. 

At Home with Kim Vallee

Иии ето как идеята за домашна палатка съвсем придобива завършеност. За да не развалям лежерното ви настроение обаче, умишлено пропускам частта с цената на пухкия юрган. Жокер: числото е трицифрено... 

Сега разбирате, че и всяка друга завивка, от знайни и незнайни времена, би изпълнила същата функция, а именно - да служи като основа за "бомбоубежището" ви.

Накрая, инспирирана от възможността за релаксация в домашни условия, няма как да подмина следния факт от световна величина – възраждането на юргана. Алилуя!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май