Още следи в снега

По-прекрасни от предишните
Още следи в снега

Ако сте уверени, че миналогодишните следи в снега са най-якото снежно изкуство на света, след малко ще размислите. Запознайте се с господин Саймън Бек. Той е на 54 години и е от Англия. През зимния сезон живее в Савоя, Франция...

Един момент! Важно е да споменем, че професионално се е занимавал с ориентиране и разбира от картография. Именно това го е надарило с уменията, които му позволяват да твори своето невероятно изкуство.

Падне ли сняг, Саймън излиза навън, въоръжен с чифт снегоходки и компас, и започва да крачи. В началото може би изглежда, че не извършва някакви логически обосновани движения, но съвсем скоро следите му започват да придобиват форма и смисъл. 10-11 часа по-късно, понякога по тъмно, картината е завършена. Геометричните фигури, от които е съставена тя, са перфектни сами по себе си, а съотношението им с останалите съставни елементи на творението е пресметнато с математическа точност.

За повечето си проекти Саймън Бек не използва други уреди, освен споменатите по-горе. Разстоянието преценява, броейки крачките, които прави. В сайта, където прочетох за него, пишеше, че се е посветил на тази дейност, тъй като е спрял да тича поради болки в ходилата. Обул снегоходките и се заел да рисува, за да не се разхожда безцелно. На фен страницата си във фейсбук самият той обаче не споменава подобно нещо. Казва, че изкуството му е не само добър начин да поддържа физическа активност през зимата, но и потенциален източник на приходи в средносрочен план.

Независимо от причината за съществуването им, картините му са прекрасни.  

 

787676Simon Beck787672Simon Beck787671Simon Beck787675Simon Beck787677Simon Beck787678Simon Beck787679Simon Beck787680Simon Beck787673Simon Beck

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май