Откровено за мечтите и позитивната нагласа

Всичко е в главата!
Откровено за мечтите и позитивната нагласа

Гледате ли на себе си като на човек, който просто не може да подобри начина си на живот? Или на такъв, на който все не му върви? Може би често вътрешен глас ви нашепва, че не заслужавате това, което имате? За капак, се появява и усещането, че всеки момент ще се случи нещо лошо...

Стоп!

Трябва да знаете, че когато негативното възприятие се превърне в навик, човек усеща, че вече просто не може да мисли позитивно. И тогава разумът започва да утвърждава това като стандартен начин на поведение.

Негативизмът, освен върху настроението обаче, може да има неприятни последици и върху физическото здраве. Тоест, самата мисъл, че нещо може да ви се отрази зле, е достатъчна, за да почувствате неразположение. Идеята, че негативното мислене има способността да разболява, признаваме, изглежда невероятна. Но редица научни изследвания убедително са доказали, че самовнушението може да подобри (или влоши) здравето.

Та, добрите новини са, че затвърдилите се лоши навици все пак могат да бъдат разчупени. Стига да го пожелаете, силно и истински.  

Както знаете, външният свят на човека е отражение на неговия собствен вътрешен свят. Затова, ако искате да подобрите нещо в живота си, трябва да започнете с промяната на вътрешните аспекти на своя ум. Така ще изпратите мощни команди до подсъзнанието си, което, от своя страна, ще намери ефективни начини за постигане на целта ви. Мозъкът пък ще регистрира всичко, свързано с постигането на успеха и ще започне да работи в посока осъществяването му.inm.com

Добре де, но как да си помогнете?

Като повикате въображението си на помощ. Човешкото съзнание не прави разлика между "реално" и "представа". А позитивното мислене има полза тогава, когато повярвате в него.

Ако обаче се опитвате да повярвате в нещо, което значително се разминава с действителността, то психиката ви ще го възприеме като лъжа и би могло да окаже неблагоприятен ефект върху способностите, самочувствието и мотивацията ви.

Всеки път, когато усетите, че в главата ви нахлува мисъл от "третия вид", своевременно я отхвърлете и погледнете по-жизнерадостно на нещата. Вгледайте се дълбоко в себе си, анализирайте и трансформирайте нагласите си. Блокирайте хипотетичните провали и визуализирайте успеха.

Оптимизмът е всъщност еволюционно преимущество, конкурентно предимство и водещо качество. Хората, които подхождат оптимистично във всяка или почти всяка ситуация, не униват и не падат духом, се справят много по-лесно с пречките, които съдбата им сервира.

Мислете по-често за прекрасните неща в живота си – семейство, незабравими мигове, предстоящи приключения, приятели и здраве. И разбира се, не спирайте да мечтаете.

Е, вие от кой отбор сте? :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май