На какво мирише Коледа?

Все на хубави работи
На какво мирише Коледа?

О, да, доста е трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Защото Коледа мирише на много неща едновременно, но, разбира се – винаги много, много хубаво. Тя е онзи комбиниран и наситен аромат, който събужда спомените от детството, разчуства и ни прави по-добри и по-разбиращи.

Лично за мен обаче, светлият християнски празник мирише най-силно на...

Семейство. Сигурна съм, че няма смисъл да ви описвам въпросното ухание – познато ви е. То се разнася там, където човек се чувства сред свои, където се чувства сигурен. Разбран. Това е миризмата на семейното огнище, която е специфична за всяка задруга. Признавам си, че не мога да живея без нея, твърде много я обичам.

Портокали и мандарини. Не се съмнявайте, че цитрусовите плодове ще присъстват във фруктиерата на масата ми почти до края на зимата. Уханието им не само е празнично, но освен това е и супер освещаващо.

Коледни курабийки: докато сладките изкушения се пекат тихичко във фурната, сякаш целият дом се пълни със захар :) Е, няма такъв кеф, казвам ви.

Студ. Да, Коледа е снежна (или поне би било добре да е такава) и свежа. Покажете ли се навън, веднага ще я подушите. Но тя ще почука и на прозореца ви под формата на весели снежинки.

Елха. Дори няколко клонки от иглолистно дръвче (и шишарки!) вършат работа, за да създадат празнично настроение и да ме зарадват.

Огън. Дърветата, които пукат приятно в печката на баба, и разнасят ухание на уют и романтика...

И на още много неща мирише Коледа. Но най-готиното е, че този аромат, за разлика от много други, е траен :) Въпреки че празникът ще си замине, ние още дълго ще се сещаме за него. Не е ли яко? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април